Wednesday, August 25, 2010

Iran: duidelijker

De nederlands/iraanse vrouw Zahra Bahrami is niet alleen aangeklaagd voor moharebeh en het lidmaatschap van de ‘Associatie van Monarchisten van Iran’, maar ook voor het bezit van 450g cocaine.Dit betekent dat er zeker doodstraf geeist gaat worden.
Van de rechter die haar zaak behandelt is bekend dat hij tegen protesteerders de doodstraf eist.
Hieronder een fragment van het NOSjournaal van gisteravond.





hier staat nog meer audio en video over deze zaak.
Zaterdag zal Bahrami voor het revolutionary court voor judge Salavati verschijnen.
bron: Volkskrant, Nos

Hier staat een petitie



International Campaign for Human Rights in Iran bericht dat er uit betrouwbare bronnen steeds vaker berichten komen dat in de Vakil Abad Prison van Mashhad de afgelopen maanden meer dan 100 mensen zijn opgehangen, voornamelijk op drugsgerelateerde aanklachten.
De bron vertelde dat het aantal ter dood veroordeelden in Wards 101, 102, 103, and 104 zowel als in de Quarantine Ward honderden bedraagt.
De bron vertelde ICHRI dat de dodencellen onder verantwoordelijkheid van de inlichtingenafdeling van de gevangenis vallen en dat er iedere maand twee sets executies worden gehouden waarbij minstens 30 tot 40 mensen tegelijk per keer worden opgehangen.
Hieronder bevinden zich ook vrouwen en minderjarigen.
bron: International Campaign for Human Rights in Iran


De bahai Hossein Shayegan,een handelaar aan de Shahin Vila Bazar in Karaj werd opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen en is samen met zijn advocaat gearresteerd en naar de Gohardasht Prison in Karaj overgebracht.
bron: HRHI




20 dagen geleden verdwenen Dalir Roozgard uit Saghez, en Ghiyas Naderzadeh uit Paveh. Na telefonisch contact blijkt dat zij door inlichtingenagenten van de provincie Kurdistan gearresteerd zijn.
Zij zijn de oprichter van het Zagros Committee in Tabriz University.
Over de aanklachten is niets bekend.
bron HRHI

enduring america

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

4 comments:

Johan said...

Dat ziet er niet goed uit voor Zahra Bahrami. Als ze werkelijk drugs bij zich had, was dat wel behoorlijk dom.

Anonymous said...

Ik vind het erg raar en ongeloofwaardig dat Zahra cocaine in haar bezit zou hebben gehad toen zij werd gearresteerd. In Iran zijn volop drugs in de handel, maar voornamelijk opium en heroine. Cocaine komt uit Zuid-Amerika. Had ze die in oktober 2009 meegesmokkeld in haar koffer? En liep zij met die drugs in een tas mee met een demonstratie? Te gek voor woorden.
Groet / Loes

christinA eijkhout said...

Dat van die drugs is voor mij een teken dat zij haar echt dood willen hebben, zo niet linksom, dan wel rechtsom.
Nederland moet echt handelen in deze zaak, anders is het te laat.
Iran lijkt via haar aan nederland iets duidelijk te willen maken. De andere nederlanders die gevangen zitten zijn niet zo duidelijk in verband te brengen met de oppositie.

Anonymous said...

Ik vrees dat ook, Christina. Nederland zal achter de schermen zeker handelen. Twee van de gevangen zittende Nederlanders zijn, in Iraanse ogen, daadwerkelijk schuldig. Shahghalei werd op heterdaad betrapt toen hij een aanslag op een hooggeplaatste Iranier wilde plegen. En Abdullah al-Mansouri wil de provincie Khuzestan (Ahvaz) afscheiden van Iran. Hij zou tijdens de Iran-Irak oorlog bovendien als officier zijn gedeserteerd (waarschijnlijk gevlucht omdat hij in levensgevaar was). Zonder handelen van Nederland zouden deze twee niet meer leven.
Groet / Loes