Sunday, September 26, 2010

Iran: doel

Volgens berichten van de krant Vatan-e-Emrouz is de minderjarige Mohammad op 10 juli 2010 in de gevangenis van Marvdasht opgehangen. Zijn ouders en familie is niet ingelicht hierover.
bron: iranhr.net


De politieke gevangene Mehdi Fatahbakhsh zit sinds 14 juni 2009 in de Evingevangenis.Hij heeft een gedeelte van die tijd in isolatie in ward 350 gezeten.
Hij is veroordeeld voor deelname aan de protesten, het verstoren van de nationale veiligheid en het gooien van stenen naar de autoriteiten tot 42 maanden gevangenis.
Op het ogenblik zit hij zijn straf uit, maar krijgt geen verlof uit de gevangenis omdat de daarvoor gevraagde borg van $300.000 te veel geld is voor zijn familie om op te kunnen brengen, aangezien zij geen huis bezitten.
Hij is in slechte lichamelijke en geestelijke toestand.
bron: HRHI

De families van de derwishen Zamani, Rafieai, Shekari en Safari zijn gedagvaard door het kantoor van de aanklager van Gonabad om "enige verklaringen" te geven in verband met begrafenissen op de Beidokht Soltani Gravesite.
In februari 2007 heeft de gezondheidsafdeling van de stad Gonabad begrafenissen op de Beidokht Soltani Gravesite verboden naar aanleiding van een rapport door de Gouverneur en het ministerie van inlichtingen.
bron: HRHI


Reporters without Borders is erg bezorgd over de mensenrechtschendingen tegen journalisten en bloggers in Iran.
De aanklachten tegen de bloggers Vahid Asghari en Hossein Derakhshan die sinds 2008 gevangen zitten, kunnen tot de doodstraf leiden.
Asghari 24, student ICT in India, werd in 2008 op het vliegveld gearresteerd en ervan beschuldigd dat hij een pornografisch netwerk georganiseerd heeft. Hij is gefolterd en heeft maanden in isolatie gezeten.Hij hostte enige websites van tegenstanders van de politiek van Ahmadinejad.Hij heeft nog nooit een advocaat gezien, ook niet in de rechtbank.
Derakhshan, die in november 2008 is gearresteerd is op de rechtzitting beschuldigd van beledigende teksten tegen de islam en de leiders van Iran.
Twee andere bloggers, Kouhyar Goudarzi en Hossien Ronaghi Maleki worden ook onder extreme omstandigheden vastgehouden.
Op het ogenblik zitten 9 bloggers en 24 journalisten in de gevangenis.
bron: en.rsf.org




De computerworm Stuxnet heeft volgens berichten meer dan 30.000 zakelijke computers in Iran besmet.Officials zeiden echter dat er geen schade was aangericht.
Stuxnet, dat officieel in Juni geidentificeerd is, maakt gebruik van een lek om software die water olie, elektriciteitscentrales, pijpleidingen en fabrieken regelt,aan te vallen.
Experts in Iran denken dat het doel is om de kerncentrale Bushehr die volgende maand wordt geopend, aan te vallen.
bron: symantec.com, express.be, guardian.co.uk

EAWorldNews


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Wie zou er achter die computerworm zitten? Ahmadinedjad heeft zo zijn vermoedens ...

christinA eijkhout said...

Die worm was echt niet exclusief voor Iran hoor.