Saturday, September 25, 2010

Iran: gesprek

Amnesty International heeft Iran opgeroepen de journalist Emadeddin Baghi, die is veroordeeld tot in totaal 7 jaar gevangenis vrij te laten. 6 jaar hiervan is voor het maken van een interview met een hervormingsgezinde geestelijke.
Baghi, het hoofd van de nu verboden Association for the Defence of Prisoners' Rights (ADPR),die in juni op borg was vrijgelaten na zes maanden gevangenschap hoorde woensdag van zijn veroordeling voor "propaganda tegen het systeem" en "bijeenkomen en samenzwering met het doel de nationale veiligheid te beschadigen", terwijl hij terecht stond in een andere zaak.
bron: amnestyusa.org


Afgelopen woensdag brachten familieleden van een groep politieke gevangenen een bezoek aan Hashemi Rafsanjani, het hoofd van de Experts Assembly on Leadership and the State Expediency Council.
Het waren onder andere familieleden van de gevangen Abdollah Momeni, Mohsen Mirdamadi, Mostafaj Tajzadeh, Mohammad Noorizadeh, Abdolreza Tajik en andere politieke, media en studentactivisten die na de verkiezingen van 2009 zijn gearresteerd.
Het bezoek duurde ongeveer 3½ uur.Na afloop zei Rafsanjani dat hij er niet zeker van is een positief antwoord te krijgen als hij de verzoeken overbrengt aan regeringsautoriteiten.
bron: droi.wordpress.com

De vrijgelaten Sara Shourd heeft in New York een ontmoeting gehad met president Ahmadinejad om te verzoeken de twee andere amerikanen ook vrij te laten.
Shourd is eerder deze maand tegen borg vrijgelaten, haar verloofde Shane Bauer en hun vriend Josh Fattal zitten nog in Evinprison.
bron: rferl.org

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Toch uitkijken met wat Sara doet. Kan ook verkeerd uitpakken.