Friday, September 24, 2010

Iran: en verder

Tijdens de speech van president Ahmadinejad gisteren voor de VN in New York hebben veel afgevaardigden de zaal verlaten toen Ahmadinejad zei dat de meeste mensen in de USA geloven dat 9/11 door de regering zelf is opgezet.
De afgevaardigden van de EU, USA, Canada, Australia, New Zealand and Costa Rica verlieten de zaal.
bron: BBC, rferl.org




De Human Rights Activist News Agency heeft op haar site statistische cijfers van de mensenrechtschendingen in Iran gedurende de maand september.
Door omstandigheden is het geen gedetailleerd rapport.
bron: en.hrana.com


De student Ziaeddin Nabavi die veroordeeld is tot 10 jaar gevangenis in ballingschap en een verbod om zijn studie voort te zetten, is donderdag naar de Ahvaz Central Prison overgebracht.
Oorspronkelijk was hij veroordeeld tot 15 jaar gevangenis in de Izzehgevangenis, maar in hoger beroep werd dit gewijzigd.
Nabavi werd op 15 juni 2009 samen met zijn neef Atefeh Nabavi gearresteerd en heeft sindsdien onder zware omstandigheden in de Evinprison, ward 350 gezeten. Hij is een van de 17 gewetensgevangen die in hongerstaking waren gegaan.
bron: HRHI


Afshin Hossein Panahi, de broer van Anvar Hossein Panahi is gearresteerd door agenten van de veiligheidskrachten.Al sinds hij protesteerde tegen de doodstraf van zijn broer werd hij bedreigd door agenten van de inlichtingendienst.
Anvar Hossein Panahi was in 2007 ter dood veroordeeld, maar later is dit omgezet in 16 jaar gevangenisstraf. Hij zit in de gevangenis van Sanandaj.
bron: HRHI



Op 18 september is de blogger en One Million Signatures Campaignactivist Navid Mohebbi, door veiligheidskrachten in het huis van zijn vader in Amol gearresteerd.
Er zijn berichten dat hij tijdens de arrestatie geslagen werd terwijl zijn familie onder schot werd gehouden.
Verder zijn geen inlichtingen over hem na zijn arrestatie bekend.
bron: HRHI

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Met zo'n uitspraak maak je jezelf niet in veel landen populair.

christinA eijkhout said...

Zeker in westerse landen niet, nee.