Tuesday, September 28, 2010

Iran: propaganda maken?

Iran houdt 89 militaire oefeningen in de Kaspische Zee.
IRNA meldt dat de iraanse marine zegt dat aan de oefeningen anti-chemische afdelingen en de antibacteriologische verdediging van de noordelijke iraanse vloot meedoen.
bron: en.trend.az



Berichten uit Mashad melden dat de handelaren van de goudbazaar 23 en 25 september hebben gestaakt.
Ook staakten zaterdag de goudverkopers in Nayshaboor, Sabzevar en Torbat Heydariyeh.
Zaterdag werden de goudverkopers in Mashad bedreigd door veiligheidsagenten. De reden dat zij staken zijn de belastingmaatregelen. De handelaren hebben aangekondigd door te gaan met staken tot deze gewijzigd worden.
bron: droi.wordpress.com



In Saghez is Jamal Amini ook in hoger beroep tot 3 jaar gevangenis veroordeeld op de aanklacht van anti-regimepropaganda en samenwerking met anti-regime groepen.
Het Mokrian News Agency meldde dat Mohammad Moniri is veroordeeld tot 4 jaar gevangenis wegens anti-regime propaganda en samenwerking met anti-regeringsgroepen. In beroep werd deze straf verminderd tot 1 jaar gevangenis.
bron:HRHI



Het hoofd van Avar-e-Tahkim (Office for Consolidating Unity) Public Relations Office en lid van de politieke afdeling van de organisatie Ali Maliki is ook in hoger beroep veroordeeld tot 4 jaar gevangenis voor anti-regimepropaganda en $100 boete voor belediging van de president.
bron: HRHI


De journalist Issa Saharkhiz is veroordeeld tot 3 jaar gevangenis, 5 jaar beroepsverbod als journalist en 1 jaar verbod om het land te verlaten.
Hij is de oprichter van Association of Iranian ‎Journalists en heeft 15 jaar voor IRNA gewerkt, waarbij hij een aantal jaren de afdeling in New York leidde.
De aanklacht was “belediging van de leider” en “propaganda maken tegen de maatschappij.” Hij zit sinds juni 2009 gevangen en zit op het ogenblik in de Raei Shahr gevangenis in Karaj.

Iran Labor Report heeft een update gepubliceerd over verschillende gevangen zittende vakbonds en arbeidersactivisten.
bron: iranlaborreport


mensenrechtschendingen rapport deel 2 week van 20 september 2010

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Anonymous said...

Ofschoon het vonnis van 4 jaar cel voor Ali Maliki (sommigen noemen hem Malihi) zeer ernstig en onrechtvaardig is, moest ik toch lachen om die boete van 100 dollar. De president daalt in waarde. Binnenkort is belediging van Ahmadinejad niet meer strafbaar!
Groet / Loes

Johan said...

Of het is een signaal richting de Amerikanen dat Iran de dollar niet meer serieus neemt :-).