Monday, September 20, 2010

Iran: verantwoord


Mehdi Karroubi, heeft een brief geschreven aan Akbar Hashemi Rafsanjani, de voorzitter van de raad van experts. In deze brief stelt hij dat volgens de grondwet de Supreme Leader verantwoordelijk is en dat de raad van experts het misbruik door autoriteiten van de macht in Iran moet verhinderen.
Hij schrijft onder meer dat men de geestelijk leider in Iran wel 10 keer wat betreft de mensenrechtschendingen en de respectloosheid in het algemeen verantwoordelijk kan stellen.
bron: lissnup.posterous.com


Tijdens zijn bezoek aan New York heeft president Ahmadinejad in een interview met AP gezegd dat "de toekomst voor Iran is".
Dit is zijn 7e reis naar Amerika, waar hij de jaarlijkse algemene vergadering van de VN zal bijwonen.
Wereldwijd is opgeroepen om tegen dit bezoek te demonstreren.
bron: msnbc.msn.com


Het humanrightsreport 2, week van 13 september
2010.


EANWorldVieW


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

4 comments:

Johan said...

Er is ook al zeven keer zo'n oproep gedaan ...

On Yer Bike said...

Een wat algemene vraag: Gisteren was er een onderwerp over flashmobs op het journaal en toen zei mijn zoon dat ze zo ook vorig jaar de demonstraties in Iran organiseerden en daarbij geholpen werden door zogenaamde NGO's uit Amerika die werden geholpen/gesteund/gefinancierd door de Amerikaanse overheid. Klopt dat en/of weet jij daar meer van christinA?

christinA eijkhout said...

Dat wordt door de iraanse regering gezegd en daarover gaan ook veel van die processen.
Voorzover ik weet zijn de demonstraties vanuit de mensen zelf georganiseerd, de enige "hulp"was alles vlug via de media helpen verspreiden

Anonymous said...

Ik ben het met ChristinA eens. De mensen waren door de (frauduleuze) verkiezingsuitslag zó verontwaardigd dat zij echt spontaan de straat opgingen, tot verbazing van de hele wereld, zelfs tot hun eigen verbazing en die van het Iraanse regime zelf. Later, toen de onderdrukking begon, kregen zij wel veel steunbetuigingen van Iraniërs uit het buitenland en van mensen die de Groene Beweging hielpen de filters van het Internet te omzeilen. Dat er veel geld uit het buitenland kwam is volgens mij pure propaganda van het regime.
Groetjes / Loes