Sunday, September 19, 2010

Iran: verder

De vrouwen en mensenrechtactiviste Shiva Nazar-Ahari is tot 6 jaar gevangenis in ballingschap in Izzeh, provincie Khuzestan veroordeeld.
Het Committee of Human Rights Reporters (CHRR) berichtte dat zij ook is veroordeeld tot 76 zweepslagen. Het vonnis werd gewezen door rechter Pir Abassi in branch 26 van Teheran’s Revolutionary Court.
bron: persian2english.com



In beroep is door Branch 54 van het Appeals Court het vonnis van 8 ½ jaar gevangenisstraf voor de studentenactivist Majid Tavakoli bevestigd.
Op 7 december 2009 werd hij gearresteerd.
Het vonnis is opgebouwd uit 5 jaar gevangenis voor samenzwering om te handelen tegen de nationale veiligheid, 1 jaar gevangenis voor propaganda tegen het regime, 2 jaar voor belediging van de Supreme Leader, en 6 maanden voor belediging van de president.
Bovendien is hij veroordeeld om zich 5 jaar te onthouden van politieke aktiviteiten en een 5 jaar geldend verbod om Iran te verlaten.
bron: persian2english.



Op 16 september is de journalist en mensenrechtactivist Abolfazl Abedini Nasr in de Karoongevangenis van Ahwaz in elkaar geslagen door een gevangenismedewerker genaamd Ghalandari.
Terwijl hij stond te wachten om van de badkamer gebruik te maken werd hij met een stok dusdanig op zijn vastgebonden handen en benen geslagen, dat deze bont en blauw waren.
Abedini zit een straf van 11 jaar uit.
bron; en.hrana.com



Op 14 September is het kantoor van SPCA Animal Protection Association gesloten vanwege een schriftelijke vraag over dieren die aan de Religious Authority, Ayatollah Makarem Shirazi door de Associatie was gesteld.
bron: HRHI

Wekelijkse updates van persian2english

EANWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: