Tuesday, October 19, 2010

Iran: marteling

Volgens berichten is de iraans-nederlandse Zahra Bahrami naar isolatie op ward 209 van Evinprison overgebracht.
Zij weigerde de bekentenissen die zij in de rechtbank deed en die onder marteling verkregen waren, te herhalen op televisie. Ook weigert zij haar dochter te dwingen te zwijgen over de druk en valse beschuldiggingen die tegen haar moeder zijn geuit.
De agenten van de inlichtingendienst hebben gezegd dat als zij niet bekent, zij terecht zal staan voor " waging war with God"(oorlog met goed voeren) en ter dood zal worden veroordeeld.
bron: daughtersofthelight-briefs.blogspot.com


Veiligheidsagenten hebben in Iranshahr Abdolrahim Kanbarzehi (Qanbarzehi), 25 gedood. Zij hielden zijn auto aan en sleepten hem eruit en sloegen hem.Toen zij er niet in slaagden hem te arresteren omdat hij de agenten die hem sloegen steeds wilde omhelzen, hebben zij hem in de rug geschoten.
Zij weigerden hem naar het ziekenhuis te laten vervoeren en na zes uur is hij op diezelfde plaats gestorven.
bron: daughtersofthelight-briefs.blogspot.com

Op de avond van 16 oktober is Ayatollah Kazemeyni Boroujerdi aangevallen door een official in Evinprison en geslagen met een baton.
De aanval was volgens een van de medegevangenen een antwoord op de protesten die Boroujerdi de afgelopen weken heeft geuit omtrent de behandeling van de gevangenen en de schending van hun rechten.
Hij heeft verschillende brieven hierover geschreven, waaronder een aan Mr. Ghadyani, the Special Clerical Prosecutor.Gevangenisofficials zeggen dat de speciale ward voor geestelijken onder verantwoordelijkheid van het ministerie van inlichtingen en het Special Clerical Prosecutions Office vallen.
bron: droi.wordpress.com


De bahai Vahid Salim-Ighani en Mr. Ghaderi zijn op 16 oktober door agenten van het ministerie van inderdaad van Tonekabon gearresteerd. Na verhoor zijn ze overgebracht naar de gevangenis van Sari.
bron: HRHI




De koerdische activisten Harij Ebrahimi en Bakhtiar Memari zitten al 2 maanden in isolatie in de afdeling van het ministerie van inlichtingen in Sanandaj.
Ebrahimi heeft nier- en maagproblemen en is volgens Kurdish Perspective in kritieke toestand.
Ondanks dat hun familie voortdurend inlichtingen vraagt aan de autoriteiten, weigeren deze de reden voor de arrestatie bekend te maken.
De reden voor hun arrestatie en hun huidige omstandigheden zijn onbekend.
bron: HRHI

Mensenrechtschendingenrapport week van 11 oktober


EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Werk aan de winkel voor Verhagens opvolger.