Wednesday, October 20, 2010

Iran: geweld

Op 10 oktober zijn Lawand Yusuf Mirza, 32, en zijn broer Syamend Yusuf Mirza,31, beiden om onbekende redenen in de gevangenis opgehangen.
Zij zaten een gevangenisstraf van resp. levenslang en 8 jaar uit.
De familieleden waren niet ingelicht en het was zelfs niet bekend dat zij ter dood waren veroordeeld.
bron: freedomessenger.com


Maandag zijn in de stad Gonbad-e-Kavous vier mannen in het openbaar 75x gegeseld.
Dagblad Kayhan zegt dat de mannen Mehdi A, Ehsan R., Abdolaziz A. en Mojtaba Gh. veroordeeld warenvoor aanklachten als "verstoring van de openbare orde" en verstoring van de burgers"."
Volgens een woordvoerder van justitie in Mashad is vorige week de hand van een man geamputeerd. De man was veroordeeld voor beroving.
bron: iranhr.net



In Sanandaj is Abdullah Sarvari ter dood veroordeeld voor spionage.Vorig jaar werd hij gearresteerd na een reis naar Kurdistan om familieleden te bezoeken. Sarvari is al 25 jaar militair in de Islamic Republics’ Armed Forces.
Volgens berichten is zijn familie bedreigd door Security Forces en hebben opdracht gekregen geen inlichtingen over zijn doodstraf te geven of met de media te spreken.
bron: HRHI



De naar de Karoungevangenis in Ahwaz verbannen studentenactivist Zia Nabavi heeft in een kort telefoongesprek met zijn familie verteld over de omstandigheden in de gevangenis.
Iedereen spreekt arabisch, het water is nauwelijks drinkbaar, hij betwijfelt of hij een cel of bed krijgt in de komende maanden.De hygienische en sanitaire omstandigheden zijn zeer slecht.
Nabavi is veroordeeld tot 10 jaar gevangenis in ballingschap.
bron: persian2english


De rechtzitting van de advocaat en lid van Solidarity for Democracy and Human Rights in Iran, Mohammad Ali Dadkhah, is gehouden voor de 26 branch van het Revolutionary Court van Judge Pirabbas.Hij was aangeklaagd voor anti-regimepropaganda en bezit van wapens. Het vonnis zal binnen enkele dagen bekend worden gemaakt.
bron: HRHI



Abdulalim Shahbakhsh bekend als Haj Abdulrahim, neef en schoonzoon van Maulana Abdulhamid, Sunni Imam van Zahedan is nadat hij opgeroepen was om in Teheran te verschijnen, op 13 oktober gearresteerd. De reden is onbekend .Zijn familieleden die naar Teheran waren gereisd,hebben geen toegang tot hem gekregen.
bron: HRHI

Volgens berichten zijn de bedreigingen tegen Zoya Samadi,de schoondochter van Mansour Osanloo de laatste weken toegenomen.
Agenten van de inlichtingendienst bellen haar regelmatig op en bedreigen haar met de dood.
Enige tijd geleden werd zij ontvoerd en dusdanig geslagen dat zij naar het ziekenhuis moest en haar baan heeft moeten opzeggen.
bron: freedomessenger.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Zoya Samadi kan ook maar beter proberen naar het buitenland te ontkomen.