Friday, October 01, 2010

Iran: verder

Ayatollah Boroujerdi heeft een open brief geschreven aan de President en leden van de Mensenrechtencommissie van de VN.
Hierin vraagt hij de mensenrechtschendingen die in Iran en het Midden-Oosten plaatsvinden te onderzoeken als zijnde gevolg van tussenkomst van religie in politiek en op deze manier een weg voor te bereiden om een resolutie die scheiding tussen staat en kerk ondersteunt, voor te bereiden.
Dit appel is op 23 september door de iraanse journalist Nazenin Ansaari voorgelezen.Voorafgaande werd een samenvatting gegeven van de activiteiten van Boroujerdi tot aan zijn arrestatie in 2006 en de omstandigheden waaronder hij in de Evingevangenis zit.
Copie van de brief is verstuurd aan Ms Navanethem Pillay, UN Hoge Commissaris voor Mensenrechten.
bron: droi.wordpress.com

Daneshoo News schrijft dat Zia Nabavi in de gevangenis van Ahwaz ernstig wordt mishandeld en verhoord. Hij wordt beschuldigd van "moharebeh" omdat hij het recht op onderwijs verdedigt.
Hij heeft in een telefoongesprek met Ali Taghipour, de vroegere secretaris van de Islamic Student Union of NTUB, beschreven hoe hij bij aankomst werd bedreigd en geslagen.De omstandigheden in de gevangenis van Ahwaz zijn slecht. Er is geen zuiver drinkwater en de douches zijn vervuild.
Zijn familie woont in Semnan, dat is 16 uur reizen.
Petitie
bron: persian2english

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Die ayatollah durft ...