Thursday, September 30, 2010

Iran: illegaal

Volgens de International Campaign for Human Rights in Iran wordt de veroordeling van de blogger Hossein Derakhkshan tot 19½ jaar gevangenisstraf niet ondersteund door bewezen feiten.
Een informant vertelde ICHRI dat de advocaat van Derahkshan nauwelijks toegang had tot het dossier.
De Campaign vraagt dan ook vernietiging van het vonnis door een hof van beroep.Bovendien vraagt zij de onmiddellijke schorsing van Judge Abolghassem Salavati, die het vonnis tegen Derakhshan heeft gewezen, op grond van afwijking van juridische standaards in dit vonnis en vele andere gevallen.
Een deel van het "bewijs"bestond uit een aanbevelingsbrief van prof. Gary Slick van de Columbia University. Derahkshans blog, dat buiten Iran is gevestigd is een van de andere bewijzen.
bron: iranhumanrights.org



De druk op Rozita Vaseghi die na 6 maanden eenzame opsluiting bij de andere 3 gevangenen in de Vakilabad Prison werd opgesloten is sindsdien verhevigd.Zij is beperkt in haar bezoek en haar telefoonrechten.
De 4 bahai gevangenen zijn: Nahid Ghanbari, Rozita Vaseghi, Nasrin Ghadiri en Sima Rajabian.
bron: HRHI


Aan de grens met Afghanistan bij de stad Zabol, provincie Sistan-e-Baluchistan zijn 722 illegale buitenlanders aangehouden.





De families van de gedode gevangenen in Kahrizak zeggen dat zij in plaats van om executie te vragen van de twee bewakers die ter dood zijn veroordeeld voor deze misdaden, zij om de vervolging van de echte verantwoordelijken voor deze gebeurtenissen vragen.
bron: droi.wordpress.com

Lijst 29 Sep 2010 met 633 namen van gewetensgevangenen van Iran.
drie links:
rahana.org
rahana.us
mensenrechtschendingen, deel 1, week van 29 september

podcast 12

EAWorldView




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

19 1/2 jaar. Poeh ... da's lang.

christinA eijkhout said...

Ja, een volkomen onzinnige strafmaat.