Thursday, October 21, 2010

Iran: verder

Op 21 oktober is de eerste rechtzitting geweest voor de journalist en lid van One million Signature Campaign en mensenrechtactivist Kaveh Kermanshahi gehouden.
Hij is aangeklaagd voor anti-regime propaganda en handelen tegen de nationale veiligheid.
Zijn advocaat heeft de aanklachten ontkend.
Kermanshahi werd op 3 februari gearresteerd en is na 110 dagen, waarvan 80 in isolatie, vrijgelaten tegen een borg van $100.000.
bron: HRHI

In Roemenie zijn woensdag aan de grens met Hongarije, 18 illegale iraanse immigranten gearresteerd. Zij zaten verborgen in een vrachtwagen. Twee roemenen zijn in verband hiermee ook gearresteerd.
bron:en.trend.az


Een hoge official van de Islam Azad university heeft aangekondigd dat verschillende seculiere professoren zijn verwijderd van de universiteit.
Volgens hem waren er diverse berichten over hen ontvangen en toen zij hun gedrag niet wijzigden zijn zij verwijderd. Hij benadrukte dat de universiteit de controle op professoren zal verhogen om er zeker van te zijn dat zij niet van het rechte pad afwijken.
bron:payvand.com


Amnesty International vraagt urgent action(pdf)voor Nasrin Sotoudeh.

Meer dan 900 vrouwenrechtorganisaties en aktivisten hebben een verklaring ondertekend waarin zij de onmiddellijke vrijlating vragen van de advocate Nasrin Sotoudeh.

petitie

bron: persian2english

mensenrechtschendingen rapport deel 1, week van 18 oktober.

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Wat de vraag opwerpt wat dat rechte pad dan is ...