Saturday, November 20, 2010

Iran: schild

32 bewakers van de Revolutionary Guards in de Gohardashtgevangenis in Karaj, hebben donderdagmorgen alle cellen van ward 4 waar politieke gevangenen zitten, samen met 14 militairen gewelddadig doorzocht.Hierbij zijn gevangenen geslagen en persoonlijke eigendommen vernield.
bron: daughtersofthelight.briefs.blogspot.com



Op 14 november is Adel Fanaian een bahai uit Semnan gearresteerd op zijn werk.Hij is naar het ministerie van inlichtingen in Semnan overgebracht.
Rofia Bidaghi is tijdelijk in vrijheid gesteld.
Op het ogenblik zitten er 3 mannen en 3 vrouwen van het bahaigeloof in de gevangenis.
Siamak Ighani, Behnam Motoarefi en Adel Fanaian zitten in Semnan gevangen. Sahba Rezvani, Manijeh Monzavian en Sousan Tabayanian zijn overgebracht naar Evin prison.
Een aantal andere bahai uit Semnan zijn in afwachting van hun vonnis.
Zij zijn aangeklaagd voor anti-regimepropaganda door middel van Baha’i propaganda.
bron: HRHI

Afgelopen vrijdag zei de secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon dat hij een uitnodiging om volgend jaar een bezoek te brengen aan Iran, heeft ontvangen van Mohammad Javed Larijani.
bron: en.trend.az


Volgens Air Force Brig. Gen. Amir Ali Hajizadeh, een hoge commandant van het Islamic Revolution Guards Corps, staan Teheran en andere belangrijke plaatsen in Iran onder bescherming van een raketschild.
De general zei dit tijdens de huidige "Modafean Aseman Velayat 3" (Guardians of Velayat Skies) oefeningen. Tevens zei hij dat de troepen van het land nieuwe defensie en radarsystemen in werking hebben gesteld en oefenen in elektronische oorlogvoering om klaar te zijn voor iedere vorm van gewapende aanval.
bron: en.trend.az

deel 1 van een serie over iraanse vluchtelingen

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Lijkt me sterk dat het Iraanse raketschild werkt. Het Amerikaanse raketschild functioneert niet eens naar behoren.

christinA eijkhout said...

Er is raketschild en raketschild. Als je voldoende afweer hebt om aanvallers uit de lucht te schieten, kun je dat raketschild noemen.En wat ze daar hebben hoeft niet hetzelfde te zijn als van USA.