Wednesday, December 29, 2010

Iran: verhoren

De negen christenen die drie maanden geleden in de stad Hamedan zijn gearresteerd, zijn volgens berichten op de russische website Sedmitsa.ru nog niet aangeklaagd wegens verspreiding van de bijbel.
Iraanse media zeggen dat zij worden aangeklaagd voor een poging de staatsorde te verstoren.
Media publiceerde de namen van vier gevangenen, waarvan 3 etnische armeniers zijn, De namen zijn Vahik Abrahamyan zijn vrouw Sona, Keshih Havhannesian en Arash Kermanjan.
bron: xecutrix.usc.edu



Er zijn nieuwe aanklachten opgesteld tegen Majid Tavakoli en Bahareh Heydayat als gevolg van een gezamenlijke verklaring die zij gemaakt hebben ter ondersteuning van Students Day.
Zowel aan Tavakoli als Heydayat is gevraagd een getuigenis tegen de leiders van de Green Movement af te leggen.Beiden hebben geweigerd.
Heydayat is op het ogenblik in hongerstaking en vanwege galstenen zou zij eigenlijk in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.
bron: freedomessenger.com

Op 26 december is een rechtzaak met nieuwe aanklachten tegen Reza Sharifi Bukani gehouden. Hij is aangeklaagd voor het geven van raad aan en het lidmaatschap van de Iran Kurdistan Democratic Party en handelen tegen de nationale veiligheid. Hij is ook mondeling beschuldigd met de valse beschuldiging dat opdracht gaf tot de bomaanslag in de Amir Mosque. Hij is ter dood veroordeeld. Hij is ook bedreigd met executie.
Volgens berichten uit Rajayi Shahr (Gohardasht) Prison in Karaj is Bukani vanuit celblok 4 overgebracht naar een onbekende plaats onder het voorwendsel van naar de rechtbank te worden gebracht.




Het Shahriar Intelligence Agency dagvaardde in augustus een bekeerde christen van een huiskerk in Karaj om te verschijnen, waarbij zij hem ernstig martelden en verhoorden.
Alireza Najafi Zadeh, 23, getrouwd en vader van een baby is drie dagen gevangen gehouden en gemarteld.
Na drie dagen werd hij vrijgelaten, maar mocht als voorwaarde voor zijn vrijlating, vanwege de zichtbare tekens van marteling niet naar een dokter of ziekenhuis.
bron: daughtersothelight-briefs.blogspot.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Opmerkelijk dat een Russische site bericht over christenen in Iran.

christinA eijkhout said...

Over armeense christenen, die zijn "verwant" aan russen.Erg gek is het dus niet. Armenie ligt deels in/bij Rusland, deels in/bij Iran.