Monday, January 31, 2011

Iran: gevangenen

Minister van buitenlandse zaken Rosenthal zegt dat de nederlandse regering alles gedaan heeft wat in haar macht ligt om executie van Zahra Bahrami te voorkomen.
De regering wordt van diverse kanten verweten dat zij niet genoeg druk op de iraanse regering heeft uitgevoerd.
Volgens de minister is er afgelopen vrijdag nog contact geweest en wees niets erop dat Bahrami geexecuteerd zou gaan worden.
bron: nrc.nl




Volgens Human Rights Activists reporters in Iran zijn de koerdische gevangenen Zanya Moradi en Luqman Moradi overgebracht vanuit de Rajai Shahrprison naar een onbekende plaats. Beiden zijn ter dood veroordeeld wegens oorlog voeren met god.
bron: onlydemocracy4iran.com



Een van de gevangen zittende bahaileiders, Fariba Kamal Abadi is sinds een week ziek in Rajai Shahr ‘Gohardasht’ gevangenis. Behalve de gewone kou heeft zij koorts. De bewakers hebben haar naar de quarantaineafdeling overgeplaatst zonder haar medische hulp te geven.
bron: persian2english




Op 5 december 2010 is Hakimeh Shokri samen met andere Mourning Mothers gearresteerd op het Behesht Zahra Cemetery.
De andere vrouwen zijn later vrijgelaten, maar zij werd overgebracht naar Evinprison en aangeklaagd voor spionage en handelen tegen de nationale veiligheid.
Tijdens een bezoek vertoonde zij tekens van marteling en was zij in slechte conditie.
Nu mag zij helemaal geen bezoek meer ontvangen en de gevangenisautoriteiten weigeren iets over haar omstandigheden te zeggen.
bron: persian2english


De zaak van de twee ter dood veroordeelde webdesigners, Saeid Malekpour en Vahid Asghari is naar het Supreme Court gestuurd voor herziening.
Beide mannen waren aangeklaagd voor het maken en exploiteren van pornografische websites en zijn gemarteld. Zij hebben later bekend op televisie.Voordat hun zaak voorkwam had judge Jafari al gezegd dat zij ter dood zouden worden veroordeeld.
bron: HRHI


Mensenrechtactivist en student Mehdi Khodaei die tot 7 jaar gevangenis is veroordeeld zit sinds vorig jaar februari in ward 350 van Evinprison.
Hij heeft tot nu toe geen een keer verlof gehad ondanks de lengte van zijn vonnis.
bron: HRHI

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

De vraag blijft ook wat het vorige kabinet heeft gedaan ...