Tuesday, February 01, 2011

Iran: verder

De krant Mashregh berichtte dat op 26 januari in de Karoungevangenis van Ahwaz een man is opgehangen.
De man, Ali Ghorabat aka Saed, was veroordeeld voor godslastering door het beweren van contact te hebben met god en de 12e shiitische imam.
bron: iranhr.net

De woordvoerder van de iraanse justitie heeft gemeld dat in de steden Birjand, Karaj en Teheran verschillende mensen zijn opgehangen.
Volgens berichten waren deze mensen allen veroordeeld voor drugshandel. Namen en aantallen zijn niet bekend gemaakt.
bron: iranhr.net



De mensenrechtactivisten Kaveh Kermanshahi en Navid Khanjani zijn tot respectievelijk 5 en 12 jaar gevangenis veroordeeld.
Kermanshahi was aangeklaagd met activiteiten tegen de staatsveiligheid, voor het lidmaatschap van de Kurdistan Human Rights Organization en propaganda tegen het regime door het geven van interviews aan de media over familie van politieke gevangenen.
Khanjani is Bahai en uitgesloten van hoger onderwijs. Zijn straf van 12 jaar is de zwaarste die ooit aan een mensenrechtactivist is gegeven.
bron: HRHI


Op de nederlandse televisie is gisteren bekend gemaakt dat Zahra Bahrami in 2003 ook in Nederland was veroordeeld voor de smokkel van 16kg cocaine.
De nederlandse advocaat van Bahrami heeft op televisie gezegd dat hij de minister van buitenlandse zaken eind 2010 heeft gevraagd om een iraanse advocaat te betalen.
Maar in november 2010 was dit verzoek door Den Haag geweigerd.
Iran heeft het westen gezegd zich niet te bemoeien met de executies en dat 80% van de geexecuteerden drugssmokkelaars zijn.
bron: onlydemocracy4iran, rferl.org

Het iraanse parlement heeft dinsdag gestemd over de afzetting van de iraanse minister van Wegen en Transport. Volgens Fars newsagency hebben de parlementsleden die stemden over het ontslag van Hamid Behbahani met 147 voor, 87 tegen en 9 onthoudingen hem beschuldigd van in gebreke blijven in het verbeteren van het transportwezen.
bron: en.irangreenvoice.com

EAWorldView




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dan praat iemand met God. Is het ook weer niet goed.

Off-topic: zie zelf maar waar je voortaan reageert. VK-blog of nieuwe blogplek. Het verhaal op beide plaatsen zal steeds hetzelfde zijn.

christinA eijkhout said...

Ja, zo werkt dat met sprookjes :)

Tot 1 maart zal het wel vk-blog zijn.