Friday, February 18, 2011

Iran: verder

International Campaign for Human Rights in Iran meldt dat een aantal websites van het iraanse ministerie van buitenlandse zaken, Atomic Energy Organization, de Islamic Republic of Iran Broadcasting Organization al dagen aangevallen worden door een groep Anonymous hackers, dusdanig dat de sites regelmatig onbereikbaar zijn.
De groep, genaamd “Operation Iran” (#OpIran), begon de aanval onmiddellijk na de vreedzame demonstratie van 14 Februari, de website plaatste aanvallen tegen de leiders. Ook de website van de Leader en de website van de president waren enkele uren gestoord door de aanvallen.
bron: iranhumanrights.net



De woordvoerder van HRHI, Mohammed Mostafaei, heeft een open brief geschreven aan de leiders van Iran naar aanleiding van de gebeurtenissen op 14 februari. Hij richt zich met name tot president Ahmadinejad en de broers Larijani, die respectievelijk hoofd van justitie en voorzitter van het parlement zijn.
bron: HRHI


Het lid van de One Million Signature Campaign en vrouwenactivist Houman Fakhar-Moghaddam is na op borg in vrijheid gesteld te zijn, weer gearresteerd en naar de Evinprison overgebracht.
bron: HRHI



De oppositiegroepen in Iran hebben opgeroepen om op 20 februari te demonstreren om de twee op 14 februari doodgeschoten studenten te herdenken.
In Persian Letters staan uittreksels van getuigenverklaringen over de gebeurtenissen.
bron: rferl.org

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Natuurlijk te verwachten dat hackers zich ook op Iran gaan richten.