Saturday, February 19, 2011

Iran: verder

Volgens IRNA zijn in de gevangenis van Kerman de afgelopen dagen 4 mannen opgehangen.
De mannen zijn: AKbar M. veroordeeld voor het bezit en de smokkel van 560 gram heroine, Saeed J voor het bezit en de smokkel van heroine, Zaher G. voor het verhandelen van 930 gram opium en 10 kilo en 750 gram crack, en Khodabakhsh A. veroordeeld voor het bezit en de handel in 470 grams heroine.
De executies zijn niet bevestigd door een onafhankelijke bron.
bron: iranhr.net




In Khuzestan zijn verschillende arabische activisten gearresteerd en overgebracht naar de Khalafabad prison.
Abdolkaram Asakareh, scheikundeleraar met een Masters in sociologie, Hashem Shabani, Arabische leraar met een Masters in politicologie, Mohammad Ali Omouri, ingenieur, Shahid Omouri, dichter, Aghil Aghili, computer expert, en Abdolamir Omouri, broer van Mohammad Ali Omouri, zijn na doorzoeking van hun huis zonder rechterlijk bevel en aanklacht door veiligheidsagenten gearresteerd.
bron: HRHI

De familie van de doodgeschoten Saneh Jaleh wordt onder zware druk gezet. Een vriend van Jaleh vertelde dat een neef, die lid van de basij is , alle telefoongesprekken voor de familie aanneemt.
Als antwoord wordt gezegd dat de broer van Jhaleh, die gearresteerd was in orde is, maar dat niemand aan de telefoon kan komen.
Een student die anoniem wil blijven vertelde tegen International Campaign for Human Rights in Iran dat gisteren 4 van de gearresteerde kunststudenten zijn vrijgelaten.Er was geen nieuws over de andere gearresteerde studenten.
Ook vertelde hij dat, omdat zij geen gelegenheid hadden de ceremonie te houden, zij dit hebben uitgesteld tot zaterdag.
Hij sprak ook een woord van dank voor de leden van de University’s Security Unit , omdat zij de enige waren die de studenten te hulp waren gekomen tijdens de rel.
bron: en.irangreenvoice.com


EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Bekend pressiemiddel, het onder druk zetten van familie.

christinA eijkhout said...

ja, en het werkt vaak.