Friday, February 25, 2011

Iran: verder

Hassan Younesi de zoon van de minister van inlichtingen onder de regering Khatami, is op 20 februari gearresteerd. Hij wordt vastgehouden in ward 209 van de Evinprison.
Mehdi Tahaghoghi en Ahmad Hashemi, leden van de hervormingsgezinde partij Mojahedin of the Islamic Revolution, zijn gearresteerd en naar een onbekende plaats overgebracht. Eerder werden de leden Ali Bagheri en Abdollah Nesseri gearresteerd.
De dochters van Hossein Mousavi en Zahra Rahnavard hebben een brief geschreven waarin zij vertellen dat zij sinds zij op 14 februari voor de laatste keer met hun ouders getelefoneerd hebben, zij iedere dag naar hun huis zijn gegaan.
Daar zijn zij iedere dag beledigd en kregen geen informatie.
De moeder van de blogger HosseinRonaghi Maleki is door het ministerie van inlichtingen gedagvaard.
Op 14 februari zijn ook 4 studenten van Mir KabirUniversity gearresteerd. Mohammad Ehsan Moezi, Farshad Mousavi, Fojan Shafaei en Mehrdad Farnoosh zijn hun namen.
Tevens is Abdollah Sadri,, faculteitslid gearresteerd. Verder is niets bekend over hun omstandigheden.
bron: HRHI


De iraanse minister van inlichtingen heeft op de iraanse staatstelevisie gezegd dat op 14 februari een gewapende man is gearresteerd die tijdens de protesten van de laatste weken een "doodsmissie" had.
Ook zei hij dat er iemand is gearresteerd die banden met de CIA heeft en die de bedoeling had een netwerk op te zetten.Hij meldde niet of het bij de beide gearresteerden om een individu handelt.
Er werd verwacht dat hij de arrestatie van Karroubi en Mousavi bekend zou maken, dit gebeurde niet.
Wel sprak hij over twee medewerkers Amir Arjomand en Mojtaba Vahedi,die hij beschuldigde van banden met de MKO en buitenlanders.


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ze blijven de Amerikanen uit de kast halen.