Tuesday, March 15, 2011

Iran: vaststellen

De International Campaign for Human Rights in Iran meldt dat het rapport van de UN over de verslechterende mensenrechtensituatie in Iran een duidelijk sein geeft dat de UN een monitor en rapportage systeem moet instellen.
bron: iranhumanrights.org




Houshang Fanaian een Bahai uit Amol is gisteren gearresteerd en overgebracht naar het detentiecentrum van het Ministerie van Inlichtingen.
De reden is onbekend.



In de maand februari zijn meer dan 332 mensen in Iran gearresteerd.
71 students, 32 politieke activisten en 8 journalisten, 14 religieuzes minderheden, de meeste waren Baha’is, 2 vrouwenrecht activisten, 6 Arabische en 3 Koerdische activisten zijn ook in February gearresteerd.

Op 3 maart is de advocaat Maedeh Ghaderi gearresteerd. Zij is lid van de Iranian Bar Association en heeft na de arrestatie van haar man, de Green Movement activist Ali Parandian herhaalde malen navraag gedaan bij de rechtbank.

In Mahabad zijn Ebrahim Namdari en Javad Moghaddasi gearresteerd en naar de gevangenis overgebracht. De reden is onbekend maar men denkt dat het om security redenen gaat.
bron: HRHI

Volgens berichten zal Ali Zahed worden geexecuteerd omdat hij bevriend was met de geexecuteerde politieke gevangene Mohsen Islami..
In maart 2008 werd hij gearresteerd omdat hij bevriend was met Mohsen Islami die afgelopen jaar is geexecuteerd omdat hij zijn broer financieel had geholpen.
Na 19 maanden gevangenis is hij aangeklaagd voor het lidmaatschap van een monarchistische beweging en medeplichtigheid aan de bomaanslag in Shiraz en ter dood veroordeeld.
bron: daughtersofthelight-blogspot.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: