Monday, March 14, 2011

Iran: verder

Familieleden van vrouwelijke politieke gevangenen die gevangen zitten op de vrouwenafdeling van Rajaei Shahr Prison in Karaj maken zich zorgen over de slechte omstandigheden. In de afgelopen twee jaar hebben 3 verkrachtingen plaatsgevonden die tot moord leidden, maar de autoriteiten hebben niet gehandeld.
Verkrachting is een groot probleem, zowel in de vrouwen- als in de mannengevangenis.
Motahareh Bahrami-Haghighi, Shabnam Madadzadeh, Reyhaneh Haj-Ebrahim-Dabagh, Maryam Akbari-Monfared, Masoumeh Yavari, Mahvash Sabet, Fariba Kamalabadi en Kobra Banazadeh-Amiri horen tot de ondertekenaars van de brief.


De woningen van de Bahais Zohreh Tabyanian, Pouya Tabyanian, Taraneh Ehsani en Elham Motoarefi in Semnan zijn door veiligheidsagenten doorzocht en zij zijn gearresteerd en naar een onbekende plaats overgebracht.



De journalist Abdolreza Tajik is tot 6 jaar gevangenis veroordeeld .De aanklacht was het lidmaatschap van een illegale groep en propaganda tegen het regime.Volgens zijn advocaat is Tajik tot 5 jaar veroordeeld voor lidmaatschap van de Human Rights Defenders Centre, hoewel deze groep niet als illegaal geregistreerd staat.
bron: HRHI


Afshin Ossanlou, de broer van vakbondsleider Mansour Ossanlou, die in november was gearresteerd, zit op het ogenblik in ward 209 van Evinprison.Hij werd gearresteerd, hoewel hij zich nooit met politiek heeft bemoeid.
Mansour Ossanlou zit op het ogenblik in de Rajai Shahr prison in Karaj,en heeft ernstige gezondheidsproblemen.
bron: freedomessenger.com

Shiva Nazar-Ahari, een van de oprichters van Human Rights Reporters Committee en lid van One Million Signatures Campaign and Society for the Support of Child Labourers and Street Kids, is onderscheiden met de Theodor Haecker prize voor haar moedige internet berichtgeving inzake mensenrechtschendingen.
Zij is veroordeeld tot 4 jaar gevangenis en mag het land niet verlaten.


De rechtzaak tegen drie van spionage verdachte amerikanen, Shane Bauer, Josh Fattal en Sarah Shourd zal in mei plaatsvinden.
Het hoofd van het kantoor van de openbare aanklager in Teheran zei dat het proces in het openbaar zal worden gehouden.
bron: en.irangreenvoices.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een prijs is leuk als erkenning, maar wat zal ze er concreet aan hebben?