Friday, April 01, 2011

Iran: manipulaties

De 20 jaar gevangenis voor de 7 vast zittende Bahaileiders was in beroep teruggebracht tot 10 jaar.
De autoriteiten hebben dit teruggedraaid.
In augustus 2009 waren zij o.a. wegens “spionage voor Israel”, “belediging van heilige waarden” en “propaganda tegen het systeem” tot 20 jaar veroordeeld en in september werd dit teruggebracht tot 10 jaar.
Op 18 maart werd bekend dat de aanklager de originele straf weer heeft opgelegd.
Op het ogenblik zitten 79 Bahai gevangen in Iran.
Amnesty International voert campagne voor de onmiddellijke vrijlating van de zeven,Fariba Kamalabadi, Mahvash Sabet, Jamaloddin Khanjani, Afif Naeimi, Saeid Rezaie, Behrouz Tavakkoli, en Vahid Tizfahm sinds hun arrestatie in 2008.
bron: freedomessenger


Volgens Daneshoo News is de toestand van Arash Sadeghi, die op 15 maart in hongerstaking ging dermate verslechterd dat hij van Evinprison is overgebracht naar Modarres hospital.Een paar dagen eerder waren door marteling zijn schouderblad en enige ribben gebroken. In plaats van medische hulp te krijgen, werd hij in isolatie opgesloten.
Familieleden hebben gezegd dat zij telefonisch van veiligheidsagenten te horen hebben gekregen dat zij hem niet mogen bezoeken.
bron: persian2english.com


Ahmad Tavakkoli, lid van het iraanse parlement heeft volgens diverse newsagencies onthuld dat Iraanse fabrikanten zijn bedreigd dat als zij bezwaar maken tegen de opheffing van subsidies, zij gevangen gezet zullen worden.
Tavakkoli zei dat een hoge regeringsofficial vertegenwoordigers van de kamers van koophandel, industrie en mijnen bij elkaar heeft geroepen en heeft gezegd dat "zowel alle politieke maatregelen als de gevangenis klaar stonden".
bron: freedomessenger.com

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Vandaar dat het zo goed gaat met de Iraanse economie.