Saturday, April 02, 2011

Iran: plan

De iraanse grenscommandant van het IRGC heeft aangekondigd dat Iran zoals in het Fourth Five-Year Development Plan (2005-2010) staat, nieuwe luchtmachtbases in grensgebieden wil aanleggen om de verdediging uit te breiden.
Iran heeft 5,440 kilometers landsgrenzen.. In het noorden grenst Iran aan Armenia, Azerbaijan, en Turkmenistan inclusief 650 kilometers kust langs de zuidkust van de Kaspische Zee.
In het westen aan Turkije en Irak, in het oosten aan Afghanistan en Pakistan.
De Perzische Golf en de staten aan de Golf van Oman vormen de zuidgrens.
bron: en.trend.az

Er zijn berichten dat op 1 mei de koerd Sherko Moarefi zal worden geexecuteerd.Hij is beschuldigd van moharebeh(vijandschap tegen god) door lidmaatschap van een koerdische verzetsgroep.
Hij werd gearresteerd in oktober 2008 en ter dood veroordeeld, het vonnis werd bevestigd door het Appeal Court en het Supreme Court. In oktober 2009 vertelde zijn advocaat dat het verzoek aan de Amnesty and Clemency Commission was verworpen en dat hij om herziening had gevraagd.
Dit is ook verworpen.
bron: freedomessenger.com



Afgelopen jaar zijn 191 gevangenen ter dood veroordeeld op aanklachten varierend van illegale transporten, geweld, tot het gooien van stenen.De Amnesty and Forgiveness Commission sprak 59 mensen vrij. Er zijn plannen om in de nabije toekomst 132 mensen op te hangen.
bron: HRHI

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Volgens mij werken ze zelfs in China al niet meer met vijfjarenplannen.

christinA eijkhout said...

Iran wel, 1e vijfjarenplan, tweede vijfjarenplan enz.
Ik vind het idee om te meten niet zo gek. Het gebeurt soms te weinig.