Tuesday, June 28, 2011

Iran: bereiken

Een commandant van Iran's Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) heeft gezegd dat Iran in staat is met haar raketten bases in de Perzische Golf en Israel te treffen.
Hij zei dit op de tweede dag van de 10-daagse militaire oefening "Prophet 6," waar ook de Shahab-3 raket zal worden getest die een bereik van 2000 km heeft.
bron: rferl.org


De 12 hongerstakers uit ward 350 van Evin prison hebben hun hongerstaking beeindigd, maar dat betekent niet dat zij hun protest tegen de mensenrechtschendingen beeindigen.
In een verklaring danken zij voor de steun die zij van alle kanten ontvingen en zeggen onder meer dat zij door zullen gaan met protesteren.De verklaring is ondertekend door
Bahman Ahmadi Amoui, Hassan Asadi Zeidabadi, Mohsen Aminzadeh, Emad Bahavar, Ghorban Behzadiyan Nejad, Mohammad Davari, Khosro Dalirsani, Feyzollah Arabsorkhi, Abolfazl Ghadyani, Mehdi Karimiyan Eghbal, Mohammad Reza Moghiseh en Abdollah Momeni.
bron: HRHI


De vrouwenrechtactiviste en filmmaakster Mahnaz Mohammadi is gearresteerd. Zij was in juli 2009 na de verkiezingen al eens gearresteerd. Afgelopen jaren heeft Mohammadi diverse documentaires gemaakt over vrouwen en vrouwenonderwerpen.
Er is geen reden voor haar arrestatie opgegeven.
bron: HRHI

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dat Iran Israƫl kan treffen met haar raketten, roept men al jaren.