Wednesday, June 29, 2011

Iran: meer doden

Bronnen hebben aan de International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat op 15 juni in Mashhad 26 mensen zijn opgehangen.
Tegelijkertijd bevestigde de Prosecutor van Mashad Mahmoud Zoghi de vele geheime groepsexecuties in Mashhad zonder het aantal te noemen.
Zonder zich uit te spreken over het aantal executies in Vakilabad in 2009 en 2010, verwees Zoghi in het interview naar executies die sinds het begin van dit Perzische kalenderjaar, tussen 21 maart en 21 juni zijn uitgevoerd.
Recent berichtte ICHRI dat 10 executies op 6 april, 12 executies op 13 april, 10 executies op 16 mei en 16 executies in totaal op 23 en 24 mei.
bron: ICHRIVier politieke gevangenen Behrouz Javid Tehrani, Mohammad Ali Mansouri, Farzad Madadzadeh en Saleh Kohandel zijn op 28 juni overgebracht naar eenzame opsluiting in de Gohardashtprison Rajaei shahr in Karaj.De reden is onbekend.
Er zitten nu ongeveer 60 politieke gevangenen van hal 12, ward 4 in isolatie.
bron: persian2englishDe politieke gevangene Mohsen Aminzadeh is overgebracht naar intensive care van de hartafdeling van het Shariati Hospital.
Doordat hij meedeed aan de protesthongerstaking is zijn conditie sterk verslechterd.
bron: HRHI

De afgelopen tien jaar hebben de voortdurende bombardementen van Iran op Iraks Kurdistan duizenden mensenlevens geeist.
Door het niet ingrijpen van Washington en Baghdad breidt Iran haar bombardementen uit door onder het voorwendsel achter leden van dissidente groepen aan te jagen, nieuwe raketten te testen.De iraanse consul heeft de aanvallen op de koerdische grenzen bevestigd.
bron: freedomessenger

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dat Iran Iraks Kurdistan bombardeert, is volgens mij bij weinigen bekend. Ik wist het in elk geval niet.

christinA eijkhout said...

Iran bombardeert (shelling = artillerie)al jaren in het grensgebied bij Irak. Dus niet vanuit vliegtuigen, maar vanuit tanks. Alleen de naam blijft bombarderen. Het woord beschieten dekt niet de lading.Er wordt echt zwaar geschut met granaten enzo gebruikt.