Thursday, June 16, 2011

Iran: gedrag

Het Committee to Protect Journalists CPJ, heeft in een artikel verklaard dat Iran's voortdurende aanval op onafhankelijke media en journalisten in de afgelopen weken een nieuw punt heeft bereikt.
Een gevangen zittende journalist stierf door gebrek aan medische verzorging, een blogger is veroordeeld tot 20 jaar gevangenis en van een andere blogger is de gevangenisstraf van 19½ jaar in hoger beroep bevestigd.
bron: cpj.orgDe geselstraffen voor de Azeri milieuaktivisten die in april bij Lake Orumieh werden gearresteerd, Jalil Alamdar Milani, Ali Soleimani en Saeid Siami zijn op 13 juni uitgevoerd. Zij zijn daarna vrijgelaten.
Habib Pourvali en Hojjat Mokhtarzadeh zitten nog in de gevangenis.
Zij waren allen veroordeeld tot $300 boete en 20 zweepslagen. De aanklacht was handelen tegen de nationale veiligheid door deelname aan illegale bijeenkomsten. In hoger beroep werd de straf voor Pourvali en Mokhtarzadeh bevestigd.
bron: freedomessenger, HRHI


Hier staat een beschrijving door celgenoten, van de laatste ogenblikken van het leven van de gestorven journalist Hoda Saber.
bron: HRHIDe mensenrecht- en student-aktivisten Mehdi Khodaei, Arash Sadeghi en Ahmad Shahrezaei zijn sinds 5 juni in hongerstaking.Het was de bedoeling dat deze hongerstaking tot 12 juni zou duren, maar uit protest tegen de omstandigheden van de dood van Hoda Saber hebben zij besloten verder te gaan.
bron: HRHI

Berichten over verkrachtingen in Iran komen steeds vaker voor. Vorige maand werd een vrouw ontvoerd van een feest bij Isfahan en door een bende verkracht. Een week later werd een studente op de universiteit in Mashhad aangevallen.
In beide gevallen hebben officials de vrouwen ervan beschuldigd geen hijab te dragen en zich niet islamitische te gedragen.
Deze uitspraken hebben geleid tot een verheviging van het debat met vrouwenrechtorganisaties inzake vrouwenrechten en het toenemende aantal klachten over sexuele intimidatie.
bron: BBC

Door de moraalpolitie in Teheran is het aan mannen verboden halskettingen te dragen.Ook mogen zij geen "glamour"kapsel meer hebben en kunnen worden beboet hiervoor.
bron: salon.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

'Glamour' kapsel: revival of the 70's in Iran?