Friday, June 17, 2011

Iran: moraal

Mansoureh Behkish is op straat gearresteerd en naar Evinprison overgebracht als "speciaal geval".
Zij heeft in de 80er jaren vijf van haar familieleden verloren, haar zwager Siamak Asadian, haar zuster Zahra en haar broers Mohsen, Mahmoud en Ali.
De afgelopen jaren heeft zij met andere families bijeenkomsten voor familieleden van de slachtoffers georganiseerd op Khavaran Cemetary.
Zij is meerdere malen gearresteerd voor het bijwonen van bijeenkomsten van de Mourning Mothers en het is haar verboden het land te verlaten.
bron: HRHI

De broers Kamiar en Arash Alaei, die 3 jaar geleden tot gevangenisstraf waren veroordeeld, hebben een prijs gehad voor hun werk met HIVpatienten.
Kamiar is enige tijd geleden vrij gelaten, maar zijn broer Arash moet nog 3 jaar in de gevangenis zitten.
bron: freedomesenger.com
Securityagenten zijn begonnen met het inbeslagnemen van satellietschotels in Teheran en Mazandaran.Volgens plan gaan in burger gekleedde security agents alle huizen af en legitimeren zich alvorens de schotels in beslag te nemen..
In Babol, Sari en Behshahr is veel geweld gebruikt,waarbij zelfs deuren van huizen werden vernield.
bron: daughtersoftheligt-briefs.blogspot.com

Verschillende iraanse newssites berichten dat leerlingpiloot en lid van de National Trustparty Mostafa Akhavan tot 1 jaar gevangenis is veroordeeld voor zijn activiteten op Facebook.
De aanklacht luidde handelen tegen de nationale veiligheid, handelen tegen de islamitische maatschappij door het zetten van slogans met betrekking tot de Green Movement op Facebook, het lidmaatschap van Facebook, het voeren van telefoongesprekken voor bijeenkomsten, interviews houden met buitenlandse media en het versturen van e-mails en artikelen naar oppositie websites.
Hij is de 2e iranier die vanwege activiteiten op Facebook werd veroordeeld. In mei werd Houshang Fanaian, voor hetzelfde veroordeeld.
bron: rferl.org

In Damavand zijn door de autoriteiten 21 tuinen en villas gesloten wegens onislamitisch gedrag.
Hier werden parties georganiseerd voor gemengde groepen mannen en vrouwen.
In Noor zijn tientallen mensen gearresteerd op 2 feesten waar zowel mannen als vrouwen aanwezig waren.
bron: daughtersofthelight-briefs.blogspot.com


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Alsof op feesten met alleen mannen niets onzedigs zou kunnen plaatsvinden.

Anton said...

In een dergelijke rigide samenleving zou iedere normale man (en vrouw)stapelgek worden, waarmee je meteen weet hoe dat gaat aflopen.

Anton said...

Het systeem gaat steeds repressiever worden.
http://www.huffingtonpost.com/2011/06/21/iran-fashion-police-western-looks-hairstyles-jewelry-headscarves-_n_881483.html