Sunday, June 19, 2011

Iran: meer

In de gevangenis van Shahr-e Kord is zaterdag een man opgehangen.
De man, Ayoub T. was veroordeeld voor verkrachting.
De openbare aanklager van Shahr-e-Kord zegt dat binnenkort meer executies zullen worden uitgevoerd.
bron: iranhr.net


12 politieke gevangenen in Evinprison zijn een oneindige hongerstaking begonnen om te protesteren tegen de dood van Hoda Saber en Haleh Sahabi.
Op de website Kaleme staat dat zij een brief hebben geschreven en ondertekend waarin zij zeggen zaterdagmorgen aan een hongerstaking te zijn begonnen uit protest tegen het doden van twee politieke gevangenen en ter herinnering aan de doden van de Green Movement.
De ondertekenaars zijn: Bahman Ahmadi Amooei, Hasan Asadi Zeidabadi, Emadoddin Baghi, Emad Bahavar, Ghorban Behzadian-Nejad, Mohammad Davari, Amir-Khosro Dalir-Sani, Feizollah Arabsorkhi, Abolfazl Ghadyani, Mohammad Javad Mozaffar, Mohammad Reza Moghisseh, Abdollah Momeni.
bron: en.greenvoice.com

De UN heeft Ahmad Shaheed, de voormalige minister van buitenlandse zaken van de Malediven, aangesteld als speciale rapporteur voor mensenrechten voor Iran.
In maart is een resolutie hierover aangenomen.
De afgelopen maanden hebben de UN General Assembly, de UN High Commissioner on Human Rights en de UN Secretaris Generaal hun bezorgdheid uitgesproken over de situatie van de mensenrechten in Iran.
bron: HRHI


De familie van Saied Naeimi maakt zich ernstige zorgen omdat zij al een tijdje niets van hem hebben gehoord. Naeimi werd in april gearresteerd en telefonisch heeft hij laten weten dat hij naar eenzame opsluiting in de gevangenis in Tabriz was overgebracht.
bron: HRHI
via en.greenvoice.com, youtube.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Hoeveel invloed zou een voormalig minister van BZ van de Malediven met zich meebrengen?

christinA eijkhout said...

Genoeg voor de UN, en daar moeten de rapporten heen.