Thursday, July 28, 2011

Iran: verplaatsen

Mehrnews schrijft dat 380,000 kinderen tussen de 10 en 14 jaar permanent werken en ongeveer 360,000 kinderen als seizoenarbeider werken.
Dit zijn in totaal meer dan 600,000 kinderen werken in kinderarbeid in Iran.
Gevoegd bij de grote lichamelijke en psychische schade die kinderen oplopen omdat zij niet onder de geldende wetten vallen, vallen zij ook niet onder de Arbeidswet en sociale dienstverlening.
Deze cijfers komen bovenop de ongetwijfeld duizenden andere kinderen die onofficeel in kinderarbeid werken.
bron: daughtersofthelight-briefs.blogspot.com



De vrouw van Hashem Khastar heeft tegen International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat hoewel de 2 jaar gevangenisstraf van haar man op 26 juli was beeindigd, hij niet is vrijgelaten.
In plaats daarvan is hij naar de rechtbank gebracht en aangeklaagd voor het "creeren van openbare onrust".
Khastar heeft tijdens zijn detentie meerdere brieven geschreven aan het hoofd van justitie inzake de omstandigheden in de gevangenis en de geheime executies in Vakilabadprison.
bron: iranhumanrights.org

Shirin Ebadi heeft kritiek gegeven op de beperkingen die aan iraanse politieke gevangenen worden opgelegd, zoals het niet toestaan van verlof, of persoonlijk contact met hun familie.
Zij zegt dat volgens iraanse wetten, zowel de openbare aanklager, als de hoofdbewaker noch enig ander justitiele beambte bevoegd is om een gevangene zijn rechten te ontnemen.
bron: iranhumanrights.org



Het lid van het Islamic Iran Participation Front en een van de 7 hervormingsgezinden die een klacht tegen verschillende commandanten van het Iranian Revolutionary Guard Corps (IRGC) inzake de verkiezingen hebben ingediend, Mostafa Tajzadeh is dinsdag overgeplaatst naar de methadonward van Evinprison.
Volgens Kaleme is er op de methadonward, waarheen eerder al de vrouwelijke politieke gevangenen waren gebracht, geen toegang tot frisse lucht en geen mogelijkheden om met andere gevangenen te communiceren.
Hij is nadat hij van verlof kwam meteen overgeplaatst, samen met een celgenoot met ernstige psychische problemen.
bron: persian2english

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Naar Ebadi luisteren helaas niet veel leiders in Iran.

christinA eijkhout said...

In Iran luistert men naar niemand en zeker niet naar vrouwen.