Wednesday, September 21, 2011

Iran: in strijd met

Vanmorgen is de 17-jarige Alireza Mollasoltani in het openbaar opgehangen in Teheran.
Hij was terdood veroordeeld voor het neersteken van de iraanse kampioen gewichtheffen Ruhollah Dadashi .
Verschillende mensenrechtorganisaties en de noorse regering hebben de executie onwettig genoemd en in strijd met het ook door Iran geratificeerde verdrag voor de Rechten van het Kind.
bron: iranhr.net


De op 3 september gearresteerde vrouwenrechtactiviste en lid van de One Million Signatures Campaign Fereshteh Shirazi heeft geen toestemming om bezoek te ontvangen of met haar familie te telefoneren.
Tot nu toe is niets bekend over de reden en omstandigheden waarom zij is gearresteerd.
bron: persian2english.com

Vier dagen nadat het lid van de hervormingsgezinde partij Mojahedin of the Islamic Revolution Organization en voormalig vice-minister van handel onder de regering Khatami, Feizollah Arabsorkhi werd vrijgelaten, werd hij weer teruggeroepen naar de gevangenis aangezien zijn vrijlating een ambtelijke vergissing was en hij de rest van zijn straf nog moet uitzitten.
bron: banouyesabz.wordpress.com


Volgens de advocaat van de twee amerikanen in Iran zullen zij woensdag 21 september worden vrijgelaten.Josh Fattel en Shane Bauer hebben $1 miljoen aan borg betaald.Volgens hun advocaat zal hij hen vandaag ontmoeten, waarna zij zullen worden overgedragen aan zwitserse diplomaten.
bron: ajc.com


Het iraanse parlementslid Laleh Eftekhari heeft bezwaar tegen het feit dat vrouwelijke verdachten gekleed in de verplichte chador voor de rechtbank verschijnen.
Zij zei dat de meeste schuldige vrouwelijke verdachten niet geloven in de volledige islamitische sluier en gedwongen moeten worden voor de rechtbank een te dragen.
Eftekhari zei ook dat de Iranian Prisons Organization, die verlangt dat vrouwen in de rechtbank de sluier dragen, hen in plaats daarvan moet vragen gekleed te gaan in bedlakens of kleren met het gevangenislogo.
bron: rferl.org



EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Als het goed is, zijn ze inderdaad vrij.

christinA eijkhout said...

Ja, ze zijn naar Oman gevlogen
http://news.sky.com/home/world-news/article/16074728