Tuesday, September 20, 2011

Iran: executies


Op 18 september zijn 22 mensen opgehangen in de Evin en Rajaei Shahrgevangenis.Onder de geexecuteerden bevonden zich waarschijnlijk enkele minderjarigen en Afghanen.
Volgens de krant Iran waren de namen:
Muhammad Kh. voor het verkopen van 59 kilogram opium, Muhammad N. voor het vervoere 480 gram heroine in de prison (Minderjarig), Avaz P. voor het organiseren van een bende drugssmokkelaars en het bezit van 683 kilogram opium, Agha H. voor het lidmaatschap van een drugsbende en het bezit van drugs, Jan B. voor het vervoer van 425 gram heroine in de gevangenis, Ali J. voor het vervoer van 385 gram crack binnen de gevangenis, Saadi S. voor het bezit van 908 gram crack en 7,5 gram opium en 15 gram gebrande opium, Ismail M. voor verdeling van 150 kilograms opium, de verkoop van 50 kg "drugs" en het bezit van 20 kg opium, >b>Hassan T. voor transfer van 265 gram heroine in de gevangenis, Mehdi P. voor het bezit van 67 kg crack en 36 kg opium, Muhammad A. voor deelneming aan het vervoer van 702 gram geconcentreerde heroine en vervoeren van 50 gram heroine binnen de gevangenis, Abbas A. voor het bezit van 2 kg en 200 gram heroine, Omid Kh. voor de verkoop van 4 kg heroine, Vahid M. (minderjarig?) voor transfer van 307 gram crack in de gevangenis, Saeed M. voor deelname in het vervoer van 1 kg geconcentreerde heroine, Ali P. voor transfer van 410 gram geconcentreerde heroine in de gevangenis, Sharam Sh. voor transfer van 670 gram geconcentreerde heroine in de gevangenis, Abdulmajid M. voor transfer van 391 gram geconcentreerde heroine in de gevangenis, Karim Gh. voor de verkoop van 49 kg en 500 gram opium, Majid F. voor transfer van 346 gram geconcentreerde heroine in de gevangenis, Ali N. voor transfer van 420 gram geconcentreerde heroine in de gevsngenis en Hatem M. voor transfer van 290 gram geconcentreerde heroine in de gevangenis.
bron: iranhr.net


Op 20 september is in het openbaar een man opgehangen.
De man, Sajjad Jalili, was veroordeeld voor de moord op een hartspecialist. Volgens de krant Aftab hadden zich uren van tevoren jongeren verzameld als toeschouwer.
bron: iranhr.net

Op 21 september zal Alireza Molalhasani geboren 24 December 1993, dus 17 jaar oud worden opgehangen.
Hij is veroordeeld voor de moord op de iraanse kampioen gewichtheffen Rohollah Dadashi in Poneh Street in Karaj op 16 juli van dit jaar. Hij zal op dezelfde plaats in het openbaar worden opgehangen.
bron: iranhr.net


Op 19 september zijn zeven derwishes voor de Evinprison gearresteerd. Hun namen zijn:
Arash Shaltoki, Nemat Kazemi, Taymour Homayouni, Ali Babaie, Ramin Ashkohe, Mehdi Rahmati en Davood Mehrdad.
Zij namen deel aan een protestbijeenkomst over de dood van een burger in Kaveh.
bron: freedomessenger

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Grote kans dat die gearresteerden ook worden opgehangen.

christinA eijkhout said...

Iedereen in Iran die wordt gearresteerd, loopt het risico te worden opgehangen.