Thursday, September 01, 2011

Iran: punt


In Foreign Policy staat een (lang, maar leesbaar) artikel over Iran, waarin beschreven wordt hoe het leven in Teheran verloopt twee jaar na 2009.
bron:foreignpolicy.com



Gisteren heeft Mehdi Karroubi eindelijk toesteming gekregen bezoek te ontvangen van zijn vrouw en oudste zoon.Hij is volgens zijn zoon zowel lichamelijk als geestelijk in goede conditie en sprak voortdurend over het feit dat hij steeds meer standvastig blijft aan zijn overtuiging.
Zijn oudste zoon sprak ook over de geruchten dat de regering een gedwongen bekentenis van Karroubi wil en zei dat hij zijn vader over deze geruchten verteld heeft en dat deze heeft geantwoord geen centimeter toe te geven.
bron: banouesabz.wordpress.com



Khamenei heeft woensdag gezegd dat een parlementaire verkiezing die voor volgend jaar gepland staat een reeel risico voor de landelijke veiligheid vormt en heeft opgeroepen tot nationale eenheid.
Na de verkiezingen van 2009 werden enorme protesten neergeslagen door de veiligheidstroepen en de regerende elite wil er voor zorgen dat de volgende verkiezing in maart zonder dergelijke protesten verloopt of met een lage opkomst van ongeinteresseerde kiezers.
bron: freedomessenger.com


wekelijkse mensenrechten podcast 35



EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dan kunnen ze beter geen verkiezingen organiseren ...