Monday, September 19, 2011

Iran: verder

In de Rajaei Shahr gevangenis zijn vanmorgen 7 mannen opgehangen
De mannen waren uit de Ghazel Hesar Prison naar eenzame opsluiting in Rajaei Shahr gevangenis overgebracht.
De namen en redenen zijn niet bekend gemaakt.
Op zaterdag 17 september 17, 2011, hebben twintig andere gevangenen in afwachting vanbhun executie hun familieleden ontmoet in de Evinprison. Deze gevangenen waren vorige week van Ward 2 in Ghazel Hesar Prison naar isolatiecellen in Evin overgebracht.
bron: freedomessenger

Volgens een vonnis van judge Selavati van Branch 15 van het Revolutionary Court is Majid Tavakoli ook na vrijlating,helemaal uitgesloten van universitaire studie.
Bij een vorig vonnis was hem al verboden te studeren tijdens zijn gevangenschap.
Afgelopen donderdag kreeg Majid Tavakoli na vier maanden toestemming om zijn broer te zien.
bron: freedomessenger

Een vrouw kan een huis bezitten bij de Mehr Housing Company maar de naam van haar man moet voortaan op de eigendomspapieren vermeld staan.
Afgelopen weken hebben veel vrouwen met deze regel te maken gekregen en konden zij zich wel registreren bij Mehr Housing, maar de huizen komen op naam van hun man te staan.
freedomessenger


Link
Volgens een regeringswebsite zijn op verschillende plaatsen 6 undercover agenten van de BBC gearresteerd. De website maakte alleen afkortingen bekend maar er men denkt dat Mojtaba Mirtahmasb, Hadi Afarideh, Katayoun Shahabi, Mehrdad Zahedian en Naser Safarian bij de gearresteerde documentairemakers horen.
Hun films zijn uitgezonden geweest door BBC Persian.
bron: HRHI


De veiligheidskrachten hebben in Tabriz in het huis van Mostafa Avazpour tijdens de iftar 30 mensen gearresteerd.
Hiervan zijn 15 mensen zonder aanwezigheid van een advocaat veroordeeld tot 2 jaar gevangenis met uitstel en 4 maanden gevangenis. De status van de 15 anderen is onbekend.
Abdollah Sadoughi is volgens zijn broer meteen in hongerstaking gegaan en is naar de gevangeniskliniek overgebracht vanwege een maagbloeding.Van de andere gevangenen zijn tenminste twee gevangenen, Mousa Barzin Khalifehlou en Mehdi Hamidi Shafagh in hongerstaking.
Jamshid Zarei, Taghi Salahshour en Vahid Sheikh-beglou zitten op het ogenblik gevangen bij het ministerie van inlichtingen en er is niets bekend over hun toestand.
bron: HRHI


Het Democratic Committee van Kurdische Studenten heeft bericht dat de studenten Mehdi Doagou en Milad Karimi van de Kurdistan Azad University. en Souran Daneshvar van de Kurdistan University zijn gearresteerd.
bron: HRHI




EAWorldWide



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Veel nieuws vandaag ...