Tuesday, October 18, 2011

Iran: voorbereid

In de gevangenis van Birjand is een man opgehangen.
De niet bij naam genoemde man was terdood veroordeeld voor het vermoorden van een securityofficer tijdens een gevecht met drugssmokkelaars in 2011.
bron: iranhr.net

Volgens een rapport van de UN heeft Iran in het geheim honderden gevangenen opgehangen.
In het rapport staat dat in 2011 minstens 200 officiele executies hebben plaatsgevonden, waarvan in januari alleen 83.
Verder bericht het rapport dat er meer dan 300 geheime executies zijn uitgevoerd in Vakilabad prison in 2010.Hier hebben minstens 146 executies plaatsgevonden in 2011.
bron: freedomessenger


Mohammad Maleki is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Hij was in 2009 gearresteerd, maar na 191 dagen tijdelijk vrijgelaten wegens gezondheidsproblemen. Hij is veroordeeld voor anti-regimepropaganda en vrijgesproken van Moharebeh en belediging van de Supreme Leader en Ayatollah Khomeini.
De vrouwenrechtactiviste Fereshteh Shirazi is veroordeeld tot 2 jaar gevangenis voor smaad en belediging van de autoriteiten op haar weblog en een jaar gevangenis voor antiregimepropaganda. Zij mag ook 7 jaar het land niet verlaten.
bron: freedomessenger, HRHI


De student Amin Niaeifar is gegeseld voor belediging van president Ahmadinejad.Hij was gedurende de Ashuraprotesten gearresteerd en veroordeeld tot 6 maanden gevangenis, 1,5 jaar voorwaardelijk en 30 zweepslagen. De geseling moest tijdens zijn gevangenschap worden uitgevoerd en hij wordt volgende week vrijgelaten.
bron: HRHI

UK heeft de tegoeden bevroren van 5 iraniers die door USA genoemd zijn in verband met het complot om de ambassadeur van Saoedi Arabie te vermoorden.
Het britse ministerie van financien bevestigde dat het volgens de Terrorist Asset Freezing Act heeft gehandeld.
De maatregel gaat over de tegoeden van de door USA gearresteerde Manssor Arbabsiar, 56, en Gholam Shakuri, een verondersteld lid van Iran’s Quds Force, die gevlucht is naar Iran.
De tegoeden van 3 andere mannen, Hamed Abdollahi, senior Quds officer, Abdul Reza Shahlai en Qasem Soleimani,de commandant van de Quds force zijn ook bevroren.
bron: washingtonpost.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ja, dat rapport is in het nieuws geweest.