Wednesday, October 19, 2011

Iran: meer

RFERL Persian Letters schrijft dat de blogger My Dreams heeft gereageerd op de geselstraffen die de laatste weken zijn uitgevoerd.
De blogger gelooft dat de geselingen een herinnering zijn van de iraanse autoriteiten aan critici om hun mond te houden.
Deze geselingen vernederen niet de gegeselde maar het regime dat zulke mensonwaardige straffen oplegt. Hij eindigt door te stellen dat men niet vergeten mag dat de zweepslagen op de lichamen van zijn vrienden, zweepslagen tegen de menselijkheid zijn. Men zal deze nooit vergeten. En zelfs als zij worden vergeven zal het nooit vergeten worden zodat deze barbaarse straffen niet worden herhaald.
bron: rferl.org

Een Boeing 727 van IranAir Air die onderweg was van Moskou naar Teheran heeft gisteren op het vliegveld van Mehrabad een noodlanding gemaakt.De oorzaak waren weigerende landingskleppen.
Aan boord waren 94 passagiers. Niemand raakte gewond.
bron: en.trend.az

Een maand na de arrestatie van 6 filmmakers op beschuldiging van het werken voor de BBC hebben 21 in het buitenland wonende filmmakers een verklaring ondertekend waarin zij de internationale gemeenschap vragen om de officiele iraanse film en televisieorganisaties te boycotten en aan iraanse media-officials sancties op te leggen.
In de verklaring worden de onterechte arrestatie en harde straffen van Jafar Panahi, Mohammad Rasoulof, Mojtaba Mirtahmaseb, Marzieh Vafamehr, en Ramin Parchami veroordeeld.
Photo:BBC-pressphoto, Iranhumanrights.org



De op 3 september tijdens de protesten rond Lake Orumieh in Tabriz gearresteerde azerbaijaanse dichter, vertaler en vrouwenrechtaktiviste Faranak Farid is na 43 dagen tegen een borgsom van 1 miljoen toman vrijgelaten.
Familieleden verklaarden dat zij tijdens haar arrestatie zo ernstig was geslagen dat zij aan een elleboog en een oor gewond was.
bron: HRHI

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Als die zweepslagen net zo erg zijn als op die foto die je steeds toont, kun je ze als slachtoffer ook niet snel vergeten. Zullen verdomd zeer doen voor een lange periode.