Tuesday, November 15, 2011

Iran: borg

Bij de explosie afgelopen zaterdag is Major General Hassan Moghadam omgekomen die de man achter Irans raketprogramma wordt genoemd.
Er wordt gezegd dat Moghadam het raketprogramma van de IRGC heeft ontwikkeld.
Volgens Iran was de explosie een ongeluk tijdens het vervoer van munitie, maar Time schreef op 14 november dat volgens een anonieme bron de Mossad achter de aanslag zit.
bron: rferl.org



De reporter en fotojournalist Reza Entesari zit nog steeds ward 209 in de Evingevangenis. Entesari was op 5 september gearresteerd samen met andere gonabadi-derwishes.
Ondanks dat zijn verhoren zijn afgelopen en er een borg van $50.000 is vastgesteld voor hem, wordt hij niet vrijgelaten.
Hij is niet in staat de gevraagde borg te betalen.
bron: iranhumanrights.org, iranbriefing.net


De filmdistributeur Katayoun Shahabi, en de filmmaker Mehran Zinatbakhsh die 17 september waren gearresteerd samen met andere documentairemakers zijn op 9 november tegen betaling van een borgsom vrijgelaten.
bron: iranhumanrights.org




Arman Zamani,, lid van de Democratic Union of Kurdish Students, werd op 11 november in Sanandaj gearresteerd. Sindsdien is er geen nieuws over hem bekend.
Zamani is het zevende lid van deze studentenorganisatie die in de afgelopen 2 maanden is gearresteerd.
Vijf van hen zijn inmiddels vrijgelaten. Asad Bagheri en Arman Zamani, studenten electrotechniek aan de universiteit van Kurdistan zitten nog gevangen.
bron: iranbriefing.net

Reporters without Borders


EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Wat ik er tot nu toe over heb gehoord, zou het inderdaad een ongeluk zijn.