Wednesday, November 16, 2011

Iran: meer

In Noshahr is zaterdag een man in het openbaar opgehangen.
De man was ter dood veroordeeld voor verkrachting, en tot 147 zweepslagen en 29 jaar gevangenis voor onruststoken, bewapende roofoverval en gevechten met agenten.
bron: freedomessenger



De assisten van het hoofd van justitie in Khuzestan zegt dat sinds 2009 94 doodsvonnissen en amputaties zijn uitgevoerd.
bron: freedomessenger




In Qazvin zijn 2 mannen ter dood veroordeeld. Ali is veroordeeld tot twee keer openbare doodstraf voor medeplichtigheid aan twee misdaden, 15 jaar voor hulp bij moord en 74 zweepslagen. Milad werd veroordeeld tot drie maal ophanging in het openbaar en gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan drie moorden.
De straf zal in de nabije toekomst worden voltrokken.
bron: freedomessenger




Tijdens een interview met de IranHRDC vertelde Abdulhassan Bani Sadr over de handel tussen de iraanse regering en de koerdische minderheid in 1979 and 1980.
bron: iranhrdc.org

De Iranhrdc heeft Gissou Nia benoemd tot directeur.Hiervoor werkte zij bij het International Criminal Tribunal voor het vroegere Yugoslavia (ICTY).
bron: iranhrdc.org

Op 13 november zijn er gevechten geweest tussen de inwoners van Gajin (Bandar Abbas)en security forces van de IRGC.
Hierbij zijn verschillende mensen gewond geraakt.
bron: iranbriefing.net


Volgens berichten heeft de politieke gevangene en blogger Hussein Ronaghi Malaki inwendige bloedingen gekregen en gaat zijn toestand achteruit.
Maleki heeft onlangs een niertransplantatie gekregen, maar hoewel artsen adviseerden hem een ziekteverlof te geven, is hij teruggebracht naar de gevangenis.
bron: iranbriefing.net



Voormalig president Khatami heeft tijdens een bijeenkomst gezegd dat de beste veiligheid voor het land het houden van vrije verkiezingen is.
Hij sprak op een bijeenkomst van Azeri-aktivisten en riep nogmaals op om alle politieke gevangenen vrij te laten en zo een open politieke sfeer te creeren.
bron: irangreenvoice.com



EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Khatami moet denk ik ook uitkijken met wat hij zegt.