Thursday, December 29, 2011

Iran: bewegingen

De iraanse oppositieaktivist Ebrahim Yazdi,80 is veroordeeld tot 8 jaar gevangenis.
Hij werd vorig jaar en ook na de verkiezingen van 2009 gearresteerd. Hij werd aangeklaagd voor veiligheidsaanklachten, inclusief handelen tegen de nationale veiligheid en het verspreiden van leugens.
bron: rferl.org


De amerikaanse regering beschuldigt de elite van het iraanse regime en de Islamic Revolutionary Guard Corps ervan te profiteren over de rug van de gewone iranier terwijl het land lijdt onder de druk van de internationale sancties.Deze conclusie valt samen met het vallen van de koers van de iraanse Rial ten opzichte van de dollar met 15% sinds vorige week en met 35% sinds maart.
bron: iranbriefing.org

In MehrNews staat een artikel waarin generaal Mohammad Ali Jafari van de IRGC zegt dat de IRGC en de basij plannen hebben om de politieke en culturele situatie van Teheran aan te passen.Hij zei ook dat de huidige situatie een bedreiging voor het regime is.Volgens hem is het een gevolg van jarenlange verwaarlozing.
bron: iranbriefing.org


Ahmadinejad heeft landen in de regio gewaarschuwd tegen het kopen van wapens en het aanhalen van de banden met de USA.
Hij zei dat Iran de afgelopen 32 jaar tegen de wereldmachten was en geen afstand doet van zijn rechten.
bron: en.trend.az


Amerika heeft Iran gewaarschuwd vanwege het dreigement de straat van Hormuz af te sluiten.USA heeft gezegd dat zij in dat geval zullen ingrijpen.

bron: thedailybeast.com


Artikel over mogelijke militaire akties tegen de Green Movement.

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Belangrijke economische doorgangsroute, de straat van Hormoez. Gaat 20% van de olietransport door, las ik vandaag in De Standaard.