Friday, December 30, 2011

Iran: meer

Op 29 december zijn in Qazvin twee mannen in het openbaar opgehangen.
Volgens de website van de iraanse staatstelevisie Jamejamonline waren Mohammad en Ali veroordeeld voor het vermoorden van 4 leden van een familie in maart 2011.
bron: iranhr.net


In Iran Human Rights Voice staat een artikel van Farida Davoodi Mohajer over de systematische geweldpleging tegen vrouwen in Iran.
Tevens staat er een opsomming van vonnissen en gebeurtenissen in Iran tussen 10 en 25 december compleet met links naar de originele berichten.
bron: ihrv.orgDe gevangen zittende hervormingsgezinde Mostafa Tajzadeh heeft een verklaring afgelegd waarin hij de leugens, corruptie en incompetentie van de huidige regering opnoemt en zegt dat hij niet zal stemmen bij de komende nepparlementsverkiezingen van 2012.
bron: banouyesabz.wordpress.com
Volgens Khabarnewagency is de man die zijn schoen naar president Ahmadinejad gooide, nog steeds in de gevangenis. Rashid Shahband is gemarteld en er wordt gezegd dat hij streng zal worden bestraft.
Shahband, een werkloze textielarbeider uit Sari gooide uit frustratie over de speech van Ahmadinejad over de grote daden van de regering zijn schoen naar de president.Hij werd eerder ook al gearresteerd wegens beledigingen tegen Khamenei en Khatami.
Het is nog niet bekend of en waar hij zal worden berecht.
bron: freedomessenger

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een recidivist dus, die schoenengooier.

christinA eijkhout said...

ja, dat zal denk ik wel meetellen.