Tuesday, December 20, 2011

Iran: misbruik

Volgens berichten in Sana News zijn twee teenagers van 16 en 17 jaar, nadat zij waren gearresteerd bij een voetbalwedstrijd in Tabriz, sexueel misbruikt door personeel van de Tabriz SSF Intelligence Agency.De gevangenen, die anoniem willen blijven, werden ook mishandeld.
Volgens berichten is dit in de afgelopen maanden meerdere malen ook met jongere gevangenen gebeurd.
In het verleden is dit vaker gebeurd met Azari-activisten en gevangenen in het Revolutionary Guards Corps Intelligence Agency.
bron: freedomessengerVolgens een verklaring van Coordination Council of the Green Path of Hope zal de Green Movement de komende parlementaire verkiezingen van 2012 boycotten.Ondanks dat in de afgelopen twee jaar vaak gewaarschuwd is, is er geen hoop op vrije en democratische verkiezingen.
Vorige week heeft Ali Mohammad Gharibani, president van het Coordination Council van het Reformist Front, aangekondigd dat de hervormingsgezinde fracties niet zullen meedoen aan de verkiezingen in maart.
bron: en.greenvoice.com


Het Supreme Court heeft de doodstraf voor de Koerdische gewetensgevangene Zeinab Jalalian, gewijzigd in levenslange gevangenisstraf.
In 2009 was zij ter dood veroordeeld op aanklacht van het lidmaatschap van de PJAK en deelnemen aan gewapende akties. In hoger beroep is bewezen dat zij met wapens niets te maken had.
bron: iranhumanrights.org


vertaling van het Parties and Associations Law Reform Plan

Podcast 43: Internet Censorship in Iran- Interview met Mehdi Yahyanejad

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Levenslange gevangenis: een verbetering gezien de toestand in Iraanse gevangenissen?