Wednesday, December 21, 2011

Iran: meer

Iran heeft de meeste regeringswebsites die bij een buitenlandse firma werden gehost, overgebracht naar binnenlandse hostingbedrijven.
Dit is gedaan om hen te beschermen tegen cyberattacks.
bron: news.hitb.org

Diplomaten uit USA, de EU en andere landen zijn overeengekomen de druk op Iran te vergroten om de nucleaire onderhandelingen te hervatten.
De groep "gelijkgestemde landen" kwam in Rome bijeen om over verdere sancties te praten.
Deze landen bestaan uit United States, de Europese Unie en verschillende europese landen,Australie, Japan, South Korea en andere landen, maar het is niet duidelijk of alle landen waren vertegenwoordigd.
bron: freedomessenger

De Advocacy Council for the Right to Education (ACRE) heeft in een verklaring gezegd dat in de afgelopen 6 jaar het "stersysteem" om studentenaktivisten uit te sluiten van het recht op onderwijs, de studiemogelijkheden in Iran heeft beheerst.
bron: persian2english.com


De eenzame opsluiting van zes koerdische gevangenen in de gevangenis van Orumieh zal volgens een betrouwbare bron nog minstens 5 dagen duren.
Habibollah Golparipour, die ter dood is veroordeeld, Jahangir Baduzadeh, Ahmad Tamou’i, Yousef Kakmami, Ali Ahmad Soleiman, en Mostafa Ali Ahmad werden 2 weken geleden van Ward 12 naar eenzame opsluiting geplaatst.
Zij mogen ook geen bezoek ontvangen of contact opnemen met hun familie.
bron: iranbriefing.net

Het Iran Humanrights Documentation Center vraagt om te doneren om haar documentatieprogramma volledig in stand te kunnen houden en uit te breiden. Hiertoe behoort bv de . IHRDC’s Evidence Collection Guide een simpele, doeltreffende handleiding om bewijzen van mensenrechtschendingen te verzamelen.
bron: iranhrdc.org


Afgelopen vrijdag is Zia Nabavi, tezamen met 59 andere gevangenen zeer gewelddadig overgebracht naar Ward 8 van de Karoungevangenis in Ahwaz.
Hier worden deze gevangenen samen met gewone misdadigers en en drugscriminals vastgehouden.
Nabavi, die gevangen zit in ballingschap, heeft zes maanden geleden een brief over de omstandigheden in deze gevangenis geschreven aan Mohammad Larijani.Hierop werden hij en andere gevangenen overgebracht naar een andere afdeling.
Maar enige tijd later werden zij in het geheim weer teruggeplaatst.
bron: persian2english.com

EAWorldViewLink

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Vergelijk met Noord-Korea: beide nucleaire onderhandelingen trekken op niets.