Thursday, December 22, 2011

Iran: rechtmatig?

Volgens Mehrnews heeft het hoofd van het kantoor van Supreme Leader Ali Khamenei gezegd dat de opmerkingen van de amerikaanse secretaris van Defensie iedere grond missen.
Tijdens een interview met CBS heeft de US secretaris van Defensie Panetta gezegd dat Iran binnen minder dan een jaar atoomwapens kon hebben en hij weigerde een preventieve aktie van USA uit te sluiten.
bron: en.trend.az

5 iraanse technici die in Syrie aan een elektriciteitsfabriek werkten in Homs zijn dinsdagochtend door gewapende mannen ontvoerd.
De iraanse regering heeft aan Syrie gevraagd de mannen te identificeren en de technici te bevrijden.
bron: freedomessenger

39 politieke gevangenen hebben in een verklaring op de oppositiewebsite Kaleme gezegd dat de parlementaire verkiezingen in maart komend jaar niet lijken op verkiezingen zoals vermeld staan in de grondwet.
Nergens ter wereld zouden dit als vrije en eerlijke verkiezingen worden beschouwd.
De 39 ondertekenaars zeggen dat deelname aan de verkiezingen in maart, op welke manier dan ook, alleen helpt om de fundering van dictatuur te versterken en tegen de democratische en anti-dictatoriale idealen van de revolutie van 1979 in gaat.
bron: en.greenvoice.com

Plaatselijke bronnen zeggen dat veiligheidsagenten op 15 december in Tazeh Abad hebben geschoten op twee mannen uit Mahdieh, en Farokh Faraji hebben gedood, en Hamid Mohammad zo ernstig hebben verwond dat hij waarschijnlijk beide benen moet missen.
bron: iranbriefing.net


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Weer een oorlog erbij in 2012?

christinA eijkhout said...

Laten we het niet hopen, maar ze lopen wel langs het randje.