Monday, January 23, 2012

Iran: internationaal

De International Campaign for Human Rights in Iran heeft gezegd dat The World Radiocommunication Conference (WRC), een lichaam van de UN, aktie moet ondernemen tegen de censuur in Iran en het illegaal en systematisch storen van buitenlandse satelliettv-signalen door Iran.
Bestaande ITUregels verbieden het storen van satellietfrekwenties aan lidstaten.
Volgens de woordvoerder van The International Campaign for Human Rights in Iran ziet de conferentie van dit jaar zich geplaatst voor de uitdaging een einde te maken aan de illegale handelingen van Iran.
bron: iranhumanrights.org


Een dag nadat Iran teruggekomen is op het voornemen aktie te ondernemen als er een amerikaans vliegdekschip door de Straat van Hormuz zou varen is de "USS Abraham Lincoln" , vergezeld door britse en franse marinevaartuigen ongehinderd door de Straat gepasseerd.
bron: rferl.org

AlJazeera heeft gemeld dat demonstranten in Syrie in het hele land portretten van Khamenei, Ahmadinejad en supporters van Assad hebben vernietigd.
bron: freedomessenger


In Brussel zijn de ambassadeurs van de europese landen bij de EU bijeengekomen om over een aanscherping van de sancties tegen Iran te vergaderen.
Er zou reeds overeenstemming zijn bereikt over sancties tegen de Centrale Iraanse Bank en acht andere bedrijven, voornamelijk in de transportsector.
bron: rferl.org

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Iran is de Amerikaanse marine ook wel dank verschuldigd nadat ze tot drie keer toe dobberende Iraanse zeelui hebben opgepikt.