Tuesday, January 24, 2012

Iran: gearresteerd

De openbare aanklager van Kerman heeft gezegd dat in de provincie Kerman, net als in andere provincies in Iran, door justitie een speciale afdeling van de rechtbank is geopend, die zich gaat bezighouden met internetmisdaden op ieder gebied.
Verder zullen zij er op toezien dat er geen propaganda voor een bepaalde persoon of partij wordt gemaakt in de aanloop naar de verkiezingen en berichten in de diverse media onderzoeken.
bron: freedomessengerDe website Chamron schrijft dat de activist Yaser Yousefzadeh in het huis van zijn vader is gearresteerd door veiligheidsagenten.
De agenten weigerden identiteitsbewijzen te tonen en spoten pepperspray in de gezichten van zijn vader en zuster.
Toen hij hen te hulp kwam werd hij hevig geslagen. Daarna is hij naar zijn eigen huis meegenomen, waar een huiszoeking plaatsvond waarbij persoonlijke eigendommen in beslag werden genomen.
bron: en.greenvoice.comDe vorige week gearresteerde journalisten en bloggers Parastoo Dokouhaki en Marzieh Rasouli, zitten volgens berichten in afzondering in de ward AA(do Alef) van de Evin prison.
Deze afdeling valt niet onder de jurisdictie van de Iranian Prisons Organizations, maar wordt illegaal gerund door de inlichtingen dienst van de IRGC.
bron: persian2english.com


Volgens een bron is de literatuur vertaler Mohammad Soleimani Nia, 39 op 10 januari, nadat hij gedagvaard was om bij de rechtbank te verschijnen, gearresteerd.
De aanklachten zijn onbekend en ook is onbekend waar hij wordt vastgehouden.
bron: freedomessenger

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ook geen buitensporige propaganda voor Ahmadinedjad zou natuurlijk een stapje vooruit zijn.