Friday, January 06, 2012

Iran: lijst

In drie verschillende provincies zijn op 4 januari 8 mensen opgehangen.
Op het Azadi (Liberty) Square van Kermanshah,werden "Alireza Ahamdi" (48), Sadegh Eskandari (33) en Sasan Basami (36) opgehangen, zij waren veroordeeld voor een gewapende bankoverval in augustus 2011.
In de gevangenis van Semnan is A. T. opgehangen, hij was veroordeeld voor drugshandel.
In de gevangenis van Kerman werden "Mohammad A.", "Ali N." en "Ahmad T" opgehangen wegens bezit en handel van drugs.
In de gevangenis van Bam werden Alireza B."en "Hamzeh M.", veroordeeld voor bezit en handel van opium en heroine opgehangen.
bron: iranhr.net

Het Iran Human Rights Documentation Center heeft een kaart gepubliceerd waarop de de namen van de (39) executies van januari zijn aangegeven.

Sinds januari 2010 heeft de International Campaign for Human Rights in Iran regelmatig gerapporteerd over de geheime executies in de Vakilabad gevangenis in Mashhad.
Nu hebben ze een White Paper gepubliceerd met de achtergronden, namen en geexecuteerden in andere gevangenissen.
bron: iranhumanrights.org


De politieke activist en voormalig professor aan de Allamaeh Tabatabai University Sohrab Razzaghi, is door judge Selavati in Teheran veroordeeld tot 20 jaar gevangenis en een boete van 550.000 euro.Razzaghi was aangeklaagd voor “het oprichten van een groep die gericht is op het handelen tegen de nationale veiligheid en omverwerping van het regime, door het geven van vertrouwelijke informatie aan buitenstaanders en het ontvangen internationale gelden.
Razzaghi ontkent alle aanklachten.Hij woont op het ogenblik in Nederland en zegt dat omdat hij zich niet bij de Evingevangenis heeft gemeld, de iraanse regering de $200.000 die hij als borg voor zijn vrijlating heeft betaald in beslag neemt.
bron: iranbriefing.netDe politieke gevangene Saeed Saki is van de Karoungevangenis naar de Dezful gevangenis overgebracht.
Volgens een bron in Ahwaz worden de gevangenen van de Dezful Prison in Ahwaz behandeld als beesten.
De gevangenis is zwaar overbevolkt en de hygienische omstandigheden zijn slecht.Er slapen twee mensen in een bed en een op de grond en de gevangenen worden door het gevangenispersoneel mishandeld.
bron: iranhumanrights.org

De broer van de vorig jaar bij de begrafenis van haar vader overleden aktiviste Haleh Sahabi, zegt dat de politie eindelijk de doofpot moet openen en de video-opnames van de gebeurtenissen op het kerkhof moet vrijgeven.
Door de autoriteiten is steeds gezegd dat Sahabi's dood door hartfalen wegens emoties is veroorzaakt. Ooggetuigen berichtten echter dat er gevochten en geslagen is op de begrafenis.
bron: iranhumanrights.org


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Weer trieste verhalen vandaag.