Thursday, January 05, 2012

Iran: restrictie

Volgens een azerbaijans newsagency zijn Brigadier-General Bagher Afshar en 8 leden van Iranian Law Enforcement Police in Qazvin gearresteerd omdat zij vrouwelijke studentes gangbang verkrachtten.
De agenten die moeten controleren of vrouwen zich wel aan de islamitische kledingcode houden, hielden auto's met daarin vrouwen aan.
Vrouwen, meest jonge studentes die niet aan de kledingcode voldeden werden meegenomen naar Sherkat-e-Naft Parking . Daar werd hen verteld dat hen zware gevangenisstraf te wachten stond en werden hun gegevens en telefoonnummer opgeschreven.Er werd ook gezegd dat de politie misschien een oplossing kon vinden.
Enige dagen later werden de studentes opgebeld en gevraagd naar de parking te komen waar hun auto nog steeds stond, daar werden zij verkracht.
bron: iranbriefing.net


De politieke gevangene Ali Chak, die gevangen zit in Mahabad Public Prison is nadat hij daar op de ziekenafdeling een injectie heeft gekregen, aan beide benen verlamd geraakt.
Desondanks is hij naar zijn cel teruggebracht.
Hij zit een gevangenisstraf van 7 jaar uit.
bron: iranbriefing.net


Een opsomming van 6 maanden van mensenrechtschendingen in de provincie West en Oost Azerbaijan.Tussen 21 Maart to1 21 September 2011 zijn meer dan 320 culturele, politieke, vrouwenrechten en mensenrechtenactivisten gearresteerd.
Volgens berichten hebben meer dan 10 executies plaatsgevonden in azerbaijanse gevangenissen. Namen zijn: Tohid Masoumi Dajin, Khaled Esmaili, Masoud Ghavi Najah, Aref Rashidpour, Esfandiar Mandahaki, Teymour (Timan) Ayoubian, Sadigh Nemani, Mehdi Kohan and Younes Aghaian.
Op de site van International Campaign for Human Rights in Iran staat een lijst met 45 namen van aktievoerders bij Lake Urmia die in totaal tot 75 jaar gevangenis zijn veroordeeld.
bron: iranhumanrights.orgEr zijn door de iraanse overheid in een poging de greep op het internet te versterken, nieuwe richtlijnen voor het gebruik van internetcafés door Iraniers opgesteld. Gebruikers moeten hun naam, hun vaders naam, hun IDnummer en telefoonnummers opgeven.Caféeigenaren moeten lijsten bijhouden van de persoonlijke gegevens van hun clienten en ook hun browsergeschiedenis 6 maanden bewaren.
bron: rferl.org


Een woordvoerder van justitie heeft gezegd dat het oproepen tot boycot van de komende verkiezingen een misdaad is.
Hij zei dit nadat de website van Ayatollah Hashemi Rafsanjani was gefilterd.
bron: freedomessenger.comEAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Is dat het goede voorbeeld van het gezag? Verkrachting?