Tuesday, February 21, 2012

Iran: gedachten

Iran zegt dat de voortdurende besmetting van duizenden computers met het Stuxnetvirus het gevolg is van de door de UN opgelegde sancties.
Hierdoor heeft men in Iran geen virusscanners kunnen kopen.Er wordt gezegd dat de Stuxnetbesmetting het atoomprogramma van Iran met vijf jaar heeft vertraagd.
Inmiddels heeft Brigadegeneraal Gholamreza Jalali gezegd dat "De veiligheid in cyberspace kan niet worden beschermd door het gereedschap van de vijand te gebruiken. Hardware, software en protocollen die door de vijanden in cyberspace zijn ontwikkeld, zijn niet tegen hen te gebruiken, dus moeten we zelf deze kennis vergaren".
De minister van Informatie en Communicatie Technologie, zegt dat er geen buitenlandse beveiligingsoftware meer het land binnenkomt, maar dat Iran eigen software ontwikkelt.
bron: security.nl, news.techeye.net

Het paspoort van de iraanse journalist Mohammad Rahbar is door de iraanse ambassade in Malaysia in beslag genomen.De reden is dat Rahbar weigert om te stoppen met het publiceren van berichten over de Supreme Leader en de naderende verkiezingen.
bron: banouyesabz.wordpress.com
Op de vraag waarom vrouwen geen rechter kunnen worden in Iran heeft een hoge geestelijke gezegd dat vrouwen gemaakt zijn voor het met liefde grootbrengen van kinderen en dat juist deze eigenschappen en hun gebrek aan besluitvaardigheid, het gevaarlijk maken om misdadigers te berechten, dit zou tot onrechtvaardigheid leiden.
Volgens een andere geestelijke zijn mensenrechten niet wetenschappelijk, maar gebaseerd op moderne onnozelheid, en niet gebaseerd op een religieuze ondergrond.
Hij zei ook dat men niet verbaasd moet zijn dat de weerstand van Hezbollah als terrorisme wordt beschouwd, omdat mensenrechtaktivisten denken dat rechtvaardigheid volgens hun definitie is.
bron: freedonessenger
Agenten van de politie in Kurdistan hebben 24 mensen gearresteerd voor het smokkelen van vuurwerk.
Volgens het hoofd van politie proberen vijanden verwarring te scheppen door onder het excuus van het Feast of Fire, gevaarlijke springstoffen het land binnen te smokkelen.
bron: freedomessengerEAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Nooit gehoord van gratis anti-virus software?

christinA eijkhout said...

Hoe bedoel je? Mensen in Iran kunnen niet "zomaar" iedere site op internet bereiken en een virusscanner installeren. De overheid heeft natuurlijk andere redenen om niet zomaar een virusscanner te nemen.