Wednesday, February 22, 2012

Iran: verantwoording

De politie in Thailand verwacht Mohammad Hazaei, die er van wordt verdacht op 14 februari medeplichtig te zijn geweest aan de bomaanslag in Bangkok, langer in arrest te kunnen houden.
Ook Saeid Moradi , die bij de aanslag beide benen verloor, blijft in arrest.
Naar vier andere verdachten wordt nog gezocht.
bron: rferl.org


Een kerkofficial in Iran heeft op 21 februari tegen Worthynews verteld dat het hof in Gilan opnieuw de doodstraf heeft geeist tegen pastor Joucef Naharkani omdat deze weigert om zich te bekeren tot de islam.
Volgens dezelfde bron dreigt hij binnen 24 uur te worden geexecuteerd.
bron: worthynews.com


In een verklaring op de website Kalameh heeft Ardeshir Amir Armomand, de woordvoerder van de Coordination Council of the Green Path of Hope gezegd, dat de verantwoordelijkheid voor de gezondheid en het leven van alle politieke gevangenen, in het bijzonder Dr. Mehdi Khazali en andere politieke gevangenen waaraan medische hulp wordt geweigerd en die daarom in slechte lichamelijke conditie zijn, in handen ligt van de hoogste officials in Iran.
bron: banouesabz.wordpress.comDe groep Justice in Iran heeft in een verklaring de crackdown op protesteerders die zagen hoe twee gedetineerden werden gedood in Khuzestan, veroordeeld.
Meer dan een maand geleden hebben de autoriteiten in in Shoush, Hamidiyeh en Ahvaz meer dan 60 mensen gearresteerd die opriepen tot een boycot van de parlementaire verkiezingen.
Twee van hen, Mohammad Ka’abi en Nasser Alboshokeh zijn door de autoriteiten dood verklaard zonder dat iemand voor hun dood aansprakelijk is gesteld.
bron: freedomessengerIran Human Rights Documentation Center heeft bericht gekregen dat de zeven koerdische gevangenen uit de gevangenis van Orumieh, die in isolatie waren geplaatst, op 17 februari teruggebracht zijn naar sectie 12.
Zij waren tijdens hun isolatie verhoord en onder druk gezet een bekentenis op televisie te doen.
bron: iranhrdc.orgEAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Benieuwd of er nog feiten over die aanslag naar boven komen.