Friday, March 23, 2012

Iran: denken

De uit zijn ambt gezette geestelijke en lid van het Participation Front, en student van wijlen Ayatollah Montazeri, Ahmadreza Ahmadpour zit in de Sepidar Prison van Ahwaz een gevangenisstraf van 4 jaar in ballingschap en daarna een verbanning van 10 jaar naar de stad Izeh uit.
Zijn familie die in Qom woont heeft geen toestemming gekregen hem te bezoeken en hij krijgt ook geen verlof.
Door iranian.com is hij tot gevangene van de dag benoemd.
bron: iranian.com

De iraanse filmmaker Jafar Panahi heeft ondanks zijn huisarrest en een verbod van 20 jaar om films te maken, een film, getiteld This Is Not a Film,in een cake naar het buitenland gesmokkeld.
In December 2010 werd Panahi veroordeeld tot een verbod van 20 jaar op het schrijven van scripts, regisseren van films, het geven van interviews of het land te verlaten wegens het maken van propaganda tegen het systeem en onder huisarrest geplaatst.
Bovendien is hij veroordeeld tot 6 jaar gevangenis en wacht op de uitvoering hiervan.
bron: iranhumanrightsDe iraanse afgevaardigden bij de UN zeggen dat een iranier waarvan in een artikel van de Associated Press werd gezegd dat deze onder surveillance van het New York Police Department stond en ook als mogelijke spion door de FBI werd genoemd, niet betrokken is bij spionage.
De man, Gholamzadeh Mahabadi Hossein die dicht bij de UN afvaardiging van Iran werkt, is in een verhaal door de AP gebruikt als voorbeeld van het disfunctioneren van de samenwerking tussen de FBI en NYPD, met gevaar voor de veiligheid van het land.
De iraanse afvaardiging bij de UN heeft scherp geprotesteerd.
bron: cbsnews.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zulke smokkelopties doen het dus nog altijd goed: een cake, een boek. Hoe onschuldiger het voorwerp, hoe beter.