Thursday, March 22, 2012

Iran: meer

Artikel over Iraniers in ballingschap en het blootleggen van het falen van de National Iranian American Council (NIAC).Door cynisch gebruik te maken van de diepste angsten van de iraans-amerikaanse gemeenschap en door een verkeerde voorstelling van zaken te geven bevordert de NIAC een beleid dat zowel iraniers als amerikanen te kort doet.
bron: freedomessengerIn het op 21 maart gepresenteerde rapport over de mensenrechtsituatie in Iran beklaagt Secretary General Ban Ki-moon zich over het gebrek aan medewerking van Iran met de UN, speciaal met de Speciale Rapporteur on the situation of human rights in Iran.
Het rapport staat hier (pdf).
bron: iranhumanrights.org

Narges Mohammadi, de plaatsvervangend directeur van Defenders of Human Rights Center (DHRC) die op 5 maart in hoger beroep tot 6 jaar gevangenis is veroordeeld heeft tegen International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat zij geen pardon zal vragen, daar de aktiviteiten van de DHRC zijn gebaseerd op de wetten van de Islamic Republic of Iran.
Het nu verboden Defenders of Human Rights Center werd opgericht door Shirin Ebadi, Abdolfattah Soltani, Mohammad Ali Dadkhah, Mohammad Seifzadeh, en Mohammad Sharif.
bron: iranhumanrights.org


In Persepolis, provincie Fars hebben meer dan 5000 mensen Nowrouz gevierd.
Het was voor de eerste keer in de geschiedenis van de Islamitische Republiek Iran dat Nowrouz op deze histoeische plaats werd gevierd.
bron: radiozamaneh.comEAWorldviewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Altijd gedacht dat Persepolis de oude naam van Perziƫ was, maar ik zat er dus helemaal naast.